Kaže da ne vjeruje u transfer

Kad je bio dijete majka mu zapalila kopačke, sada kada treba potpisati za Real veže mu pertle

Admin Čaušević

Mnogo je roditelja koji su u djetinjstvu svojoj djeci poručivali da se posvete školovanju i sport ostave po strani, da bi se godinama kasnije kajali i bili ogromna podrška na njihovom putu ka zvijezdama.

Ako se za neki klub može reći da se ne odbija to je definitivno Real Madrid. Kraljevi su u potrazi za vrhunskim napadačima nakon što je na kraju minule sezone otišalo praktično cijeli navalni red ne računajući Viniciusa i Rodryga.

Među igračima o kojim se ne piše previše, a mogli bi pojačati popularne Kraljeve je Samuel Chukwueze, 25-godišnjak koji iza sebe ima vrhunsku sezonu u dresu Villarreala.

Interesantan je životna priča sjajnog napadača koji je sam prizano da je imao teško djetinjstvo te da mu je majka zapalila kopačke i opremu jer je željela da ide u školu umjesto da trenira fudbal.

"Moja majka je htjela da idem u školu, sam joj rekao da se želim fokusirati samo na fudbal. Zapalila je moje kopačke i opremu."

"Moje djetinjstvo nije bilo lako. Dolazim iz siromašne porodice. Teško je doći kući iz škole i nemati šta jesti. Morao sam ići kod drugih prijatelja da stavim nešto u usta ili čak da pijem vodu..."

Chukwueze je fudbalski svijet zadivio 2015. godine kada je bio odličan u dresu Nigerije na U17 prvenstvu svijeta te je u međuvremenu dosegao vrijednost od 20 miliona.

Promijenila je i njegova majka odnos prema njemu, prije nekog vremena se pojavio i snimak na kojem se može vidjeti kako mu veže patike.

Radi se o određenoj vrsti molitve na igbo jeziku koja između ostalog sadrži držanje osobe za noge i zglobove.

Potražite više informacija na temu La Liga:

U ovoj sezoni na 50 mečeva u svim takmičenjima Nigerijac je zabio 13 golova i ostvario 11 asistencija. Utakmicu sezone odigrao je protiv Reala u gostima kada je zabio dva gola i od tada ga Florentino Perez drži na radaru.

"Razmišljam samo o Villarrealu. Ne čitam što se objavljuje na društvenim mrežama. To nije bitno. Bitan je trenutak. A šta je laž? Šta je istina? Ne znam to. Za sada mislim da interes Reala nije istina. Jedino što je realnost je Villarreal", poručio je Chukwueze.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.