Veliki transfer: Na Real Madrid TV greškom osvanuo snimak zamjene za Karima Benzemu

Završio u prilogu

Veliki transfer: Na Real Madrid TV greškom osvanuo snimak zamjene za Karima Benzemu

A. Čaušević

Real Madrid je u potrazi za Karimom Benzemom nakon što je sjajni Francuz poslije 14 godina napustio Kraljeve te je odlučio da svoju karijeru nastavi u Saudijskoj Arabiji. 

Nakon potvrde Benzeminog odlaska odmah se počelo špekulisati o mogućim nasljednjicma, a da sada su se izdvojila dva imana, Kai Havertz i Harry Kane.

Slučajno ili ne na klupskoj televiziji Real Madrida osvanuo je kratki snimak novog napadača Kraljeva, barem je to tako protumačila većina navijača Los Blancosa.

Naime, u kratkom izvještaju o reprezentativcima Reala u jednom trenutku se uz Antonija Rudigera spomenuo i Kai Havertz što se može vidjeti i na snimku.

Oglasi

Havertz iza sebe ima blijedu sezonu u Chelseaju, ali je bez dileme riječ o sjajnom igraču koji je prije dvije godine svojim golom u finalu Plavcima donio Ligu prvaka.

Ipak, dovođenje sjajnog Nijemca na Bernabeu neće biti nimalo lagan zadatak jer Real ne želi platiti onoliko koliko to traži londonski klub.

Iako je jako cijenjenog od strane Florentina Pereza i Carla Ancelottija, Real nema namjeru izdvojiti 60 miliona eura plus bonusi za Havertza.

Kraljevi su se krajem sezone riješili nekoliko igrača, uglavnom iz ofanzivnog dijela tima. Osim Benzeme otišli su Eden Hazard, Mariano Diaz i Marco Asensio.

Jasno je da će napadački tandem u novoj sezoni izgledati drugačije,a osim Havertza velika želja i meta je i Kane koji je zasićen u Tottenhamu.

Pregovori sa Tottenhamom će biti itekako teški i dugački, međutim ako neko zna kako raditi sa Danielom Levyjem onda je to Perez jer je u prošlosti uspio dovesti Luku Modrića i Garetha Balea koji su postali legende Reala.

Inače, Real već ima zamjenu za Benzemu, u pitanju je Brazilac Endrick koji će se ekipi priključiti kada postane punoljetan. Talentovani 17-godišnjak je sinoć zabio svoj peti gol za Palmeiras u sezoni što znači da će Real na ime bonusa morati platiti još 2.5 miliona eura.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi