Jude Bellingham je novi igrač Real Madrida, u Dortmundu zadovoljno trljaju ruke

Englez novi član Kraljeva

Jude Bellingham je novi igrač Real Madrida, u Dortmundu zadovoljno trljaju ruke

E. Škorić

Real Madrid je danas postigao konačan dogovor s Borussijom Dortmund oko potpisa Judea Bellinghama, pa će ubrzo biti i ozvaničen ovaj transfer.

Da će engleski reprezentativac doći u Madrid, odavno se piše, no sada je konačno završena saga. Iako je igrača silno želio i Liverpool, on je na kraju pristao da dođe u špansku prijestolnicu.

U narednim danima će Bellingham obaviti ljekarske preglede u Madridu, a onda potpisati ugovor na šest godina, koji će biti na snazi do aprila 2029. godine.

Borussia će prodajom Bellinghama inkasirati 100 miliona eura, ali ta će cifra biti i veća u ovisnosti od partija samog igrača u dresu Kraljeva zbog bonusa.

Bellingham je u Dortmund stigao na ljeto 2020. godine iz omladinske škole Birminghama za 25 miliona eura i napravio je sjajan potez odlaskom u Njemačku.

Oglasi

Ono zbog čega sada malo i žali je činjenica da je ostao bez titule u Njemačkoj, a Borussia je bila tako blizu ove sezone, no u posljednjem kolu nije uspjela da pobijedi Mainz kod kuće (2:2), pa je Bayern 2:1 pobjedom u Koelnu postao 11. put uzastopno prvak Njemačke.

Inače, legenda njemačkog fudbala Michael Ballack smatra da Bellingham nije trebao tako rano napuštati Dortmund i vjeruje da bi mu odlazak u Real mogao "skočiti na nos".

"Još je jako mlad i svakako bi bilo dobro da ostane još koju godinu u Dortmundu kako bi nastavio rasti. Bellinghamova osobnost još je daleko od potpunog razvoja", poručio je Ballack, dodavši:

"Bellingham, u Dortmundu je neprikosnoven i svi ga prihvaćaju. Zaštićen je kao psić, čak i ako odigra tri ili četiri loše utakmice zaredom, nešto što ne bi imao u klubu poput Real Madrida i počet će ga brzo kritikovati", zaključio je Ballack.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Borussia je ostala bez ponajboljeg igrača, ali vezni red Madriđana je dobio mnogo u budućnosti i od Bellinghama se očekuje da preuzme ulogu koju je godinama imao sjajni Luka Modrić.

Pozornost Reala sada će se usmjeriti na dovođenje napadača nakon što je Karim Benzema otišao u Saudijsku Arabiju gdje je potpisao monstruozan ugovor s tamošnjim prvakom Al-Ittihadom na osnovu kojeg će dobiti 600 miliona eura.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Madridista
Imal đe kakav istrošen a dzabe? Za katalonsku sirotinju pitam?
8 0
Ocelot
Iz jednog kluba koji nece osvojit ligu u drugi steta za malca, bar ce kup kralja moc osvojit
0 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi