Povratak Brahima Diaza u redove kraljevskog kluba nakon tri godine u Milanu (Foto: EPA)

Diaz se vratio

Real Madrid predstavio novo pojačanje! · Zvanično

Midhat Šljivak

Brahim Diaz se nakon tri sezone u Milanu vratio u Real Madrid, te je potpisao vjernost španskom velikanu na naredne četiri godine. Ovaj 23-godišnjak predstavljen je danas u redovima kraljevskog kluba.

Brahim Diaz se nakon tri godine na posudbi u Milanu vraća u Real Madrid. On je danas predstavljen kao novi-stari član Kraljeva i dogovorio je saradnju do juna 2027. godine.

Ovaj 23-godišnji ofanzivac dobio je poboljšani ugovor u Realu, a službeno predstavljanje bit će upriličeno u naredni utorak.

Diaz je za Real Madrid potpisao u januaru 2019. godine. Stigao je iz Manchester Cityja 2019. godine za 17 miliona eura i potpisao je ugovor do 2025. godine.

Kako nije dobio pravu šansu među Kraljevima (odigrao samo 21 meč) odlučio je šansu potražiti negdje drugo. Odabrao je Milan kao svoj novi klub i otišao je na posudbu u ovaj klub.

To se ispostavio kao pravi potez. Španac je igrao fenomenalan fudbal i u 124 nastupa za Rossonere upisao je 18 golova i 15 asistencija.

Kraljevi su prije Diaza dogovorili dolazak Frana Garcije i velikog pojačanja iz Borussije Dortmund Judea Bellinghama.

Real Madrid kupio golmana!

Real Madrid će izgledati znatno drugačije u novoj sezoni. Veliki broj poznatih imena otišao je iz kluba (Karim Benzema, Eden Hazard, Marco Asensio), a novi tim želi potražiti i golman Andriy Lunin (24).

Ukrajinskom čuvaru mreže dosadilo je biti broj dva iz Thibauta Courtoisa i izrazio je želju za odlaskom. Real mu neće praviti probleme u odlasku i on će nakon tri godine napustiti Madrid.

Njegovo mjesto na klupi Reala i ulogu drugog golmana zauzet će 30-godišnji David Soria. Golman Getafea pristao je na dolazak u Real, a ne bi trebalo biti problema ni u dogovoru s gradskim rivalom.

Soria će tako ubrzo napraviti potpis života. Svjestan je da će igrati malo i da je Courtois nedodirljiva 'jedinica', no 30-godišnjak sigurno želi trofeje i gdje će mu bolja prilika nego u Real Madridu.

David Soria ima iskustvo igranja u Realu. Igrao je čak osam godina za omladinske selekcije, no nikad nije dobio šansu da se dokaže u prvom timu.

Nakon što je 2012. godine otišao iz Reala potpisao je za Sevillu. Igrao je za rezervne timove, tri godine je bio rezerva u prvom timu, pa 2018. godine pravi odličan potez i odlazi u Getafe.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Tu je postao broj jedan. Branio je zaista sjajno i često je timu iz predgrađa Madrida spašavao bodove.

Dobri nastupi donijeli su interes njegovog Reala. Pregovori su u završnoj fazi i Soria će po svemu sudeći naredne sezone biti golman kraljevskog kluba.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.