Bomba iz Madrida, a u glavnoj ulozi je Luka Modrić - Sve se preko noći promijenilo
Luka Modrić se navodno predomislio i spreman je otići iz madridskog Reala (Foto: EPA)

Spreman je otići

Bomba iz Madrida, a u glavnoj ulozi je Luka Modrić - Sve se preko noći promijenilo

M. Šljivak

Hrvatski reprezentativac Luka Modrić (37) još uvijek nije produžio saradnju s Real Madridom, a prema određenim tvrdnjama iz Španije, lako bi se moglo desiti i da na kraju i ne ostane u klubu. Modrić je jedan u nizu igrača koji ima ponudu iz Saudijske Arabije i navodno već ozbiljno razmišlja odlasku.

Luka Modrić još uvijek nije produžio ugovor s Real Madridom. Iskusni 37-godišnji veznjak dogovorio je jednogodišnju saradnju s kraljevskim klubom jer mu aktuelni ugovor ističe krajem juna, no moglo bi se desiti da na kraju do potpisa ne dođe.

Novinar The Athletica blizak Real Madridu Guillermo Rai otkriva kako Modrić ima unosnu ponudu iz Saudijske Arabije. Ona je navodno tolika da bi mogla promijeniti mišljenje 37-godišnjem hrvatskom reprezentativcu.

"Budućnost Luke Modrića u Real Madridu je neizvjesna. Ponuda za nastavak saradnje je na stolu, ali konstantni interes iz Saudijske Arabije mogao bi promijeniti njegovo mišljenje", riječi su Raija.

Oglasi

Modrić je bio spreman potpisati znatno manji ugovor od onog kojeg je imao u proteklim godinama u kojem je zarađivao gotovo 20 miliona eura po sezoni, a po novom bi imao tek minimalnu cifru.

Ponuda iz Saudijske Arabije sigurno nije mala. Prethodno se govorilo da mu nude 120 miliona eura za tri sezone i takav novac je zaista teško odbiti. Pravi primjer je Karim Benzema koji je mogao ostati sa istim ugovorom kojeg ima, ali 200 miliona eura godišnje od Al Ittihada nije mogao odbiti.

Klub u kojem bi Luka mogao nastaviti karijeru je Al Ahli. Ovaj tim bi pored hrvatskog veznjaka uskoro trebao završiti i dovođenje Sergija Ramosa i s ovim duom bi se upustili u borbu s ostalim klubovima koji se spremaju na dolazak velikih zvijezda svjetskog fudbala.

Modrić je svjestan da u Realu naredne sezone neće imati mjesto startera. U klub je stigao Jude Bellingham i on će imati prednost u početnom sastavu u odnosu na legendarnog Hrvata.

Njegov eventualni odlazak iz Madrida bio bi pravi šok za sve. Očekivalo se da će ostati u klubu, sve je bilo spremno za potpis, no na kraju bi se mogao desiti totalno preokret.

Oglasi

Hrvat je član kraljevskog kluba postao 2012. godine. Stigao je iz Tottenhama i s madridskim velikanom je osvojio apsolutno sve što je mogao.

Uz brojne trofeje (23) svakako da mu je najdraža Zlatna lopta koju je osvojio 2018. godine prekinuvši dominaciju Cristiana Ronalda i Lionela Messija u izboru za najboljeg fudbalera svijeta.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ukupno je u dresu jednog od najvećeg kluba svijeta Modrić odigrao 488 utakmica i učinak od 37 pogodaka i 77 asistencija.

Treba svakako napomenuti da je Real na kraju sezone pored Karima Benzeme ostao bez Edena Hazarda (raskid saradnje) i Marca Asensija (potpisao za PSG) i Mariano Diaz (slobodan igrač). U klub su stigli Jude Bellingham i Fran Garcia.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi