Dolazi kao slobodan igrač

Karlo Kamenar pred potpisom za Posušje · Saznajemo

Edmir Škorić

Karlo Kamenar je ovog ljeta završio saradnju sa HŠK Zrinjski nakon što mu je istekao ugovor, pa je počeo da razmatra druge opcije.

Imao je nekoliko ponuda, a bio je i blizu da pređe u redove Širokog Brijega. Na kraju, kako saznaje SportSport.ba, Kamenar će narednu sezonu nositi dres HŠK Posušje.

Stigao je iz Mađarske, a nastupao je i za NK Osijek, Žalgiris, NK Rudeš, NK Stupnik, te mlade selekcije Dinama iz Zagreba.

S Plemićima je osvojio duplu krunu i nakon spektakularne sezone pomoći će ekipi Posušja da i naredne sezone obezbijedi ostanak u eliti. Transfer bi ubrzo trebao da dobije i svoju zvaničnu potvrdu.

Kamenar je prošle sezone odigrao 29 utakmica za Zrinjski, od čega je 19 u Premijer ligi. Na terenu je ukupno proveo 1056 minuta.

Što se tiče Posušja, potvrđeno je da Branko Karačić ostaje trener i naredne sezone. Njegovim dolaskom u finišu prvenstva Posušje je zaigralo mnogo bolje i na kraju se spasilo ispadanja.

Karačić je s plavo-bijelima dogovorio do ljeta 2024.godine uz opciju produženja. Davod Landeka je postao novi sportski direktor.

Posušje je također dobilo i novo rukovodstvo. ovi predsjednik kluba je Ivan Petrica Bagušić koji je naslijedio Darija Sesara koji ostaje član Upravnog odbora kluba.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Predsjedniku skupštine Zvonki Landeki odazvalo se trideset skupštinara od njih trideset osam. Skupština je usvojila sportsko i financijsko izvješće kluba, nakon čega se skupštinarima obratio predsjednik HŠK Posušje, Dario Sesar. Gospodin Sesar je svim skupštinarima predstavio što je to uprava kluba na čelu s njim napravila u četiri godine.

HŠK Posušje je mnogo napredovao u proteklom periodu, postao kolektiv za primjer mnogima i sigurno da će na Mokrom Docu i u narednom periodu učiniti sve da naprave još mnogo veliki stvari.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.