Prije pet dana otišao iz Sarajeva, danas potpisao za Zrinjski

Plemići angažovali Tarika Ramića

Prije pet dana otišao iz Sarajeva, danas potpisao za Zrinjski · Zvanično

Edmir Škorić

Prošlo je pet dana otkako je Tarik Ramić napustio redove FK Sarajevo, ali je danas postao član HŠK Zrinjski.

Aktuelni prvak Bosne i Hercegovine nastavlja dovoditi igrače, a najnovije pojačanje dolazi sa Koševa.

Ramić je rođen u Sanskom Mostu, a posljednjih pet godina bio je igrač FK Sarajevo u čijem je dresu upisao 35 službenih nastupa za prvi tim.

Ramić je ove sezone odigrao 13 utakmica u Premijer ligi Bosne i Hercegovine, a u novoj sezoni će protiv bivšeg tima voditi borbu za trofeje.

Ramić potpisao za Zrinjski (Foto: HŠK Zrinjski)

Sasvim sigurno će Ramić ostati upamćen i po onome što je uradio na posljednjem derbiju protiv Željezničara na Koševu koji je završen 2:2.

Naime, tada je mladi nogometaš Sarajeva dobio crveni karton jer je sa klupe ubacio još jednu loptu u teren.

Ramić je preko cijelog terena otišao prema svlačionici, kako bi "pogurao" svoj tim da zadrži vodstvo, a izazvao je veliki revolt kod gostiju. Ipak, njegovi potezi na kraju nisu pomogli Sarajevu, pošto je Krpić glavom loptu smjestio u mrežu Dizdarevića.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Navijači Zrinjskog zaista uživaju i nakon fantastične sezone. Jučer je predstavljen Zvonimir Kožulj, nedavno su stigli Mato Stanić, Nikola Marić i Aldin Hrvanović.

Plemiće već sredinom jula (12. ili 13.) očekuje prva utakmica prvog pretkola lige prvaka, a protivnika će saznati sredinom juna. Podsjetimo, Zrinjski će u prvom pretkolu Lige prvaka imati status nositelja.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ecosport
Poznato je da balije igraju za njasvi
0 7
Drakula
Zrinjski je klub kao i svi bosanski. Ne vidim zbog cega reakcija na ovo
6 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi