Hrvatski veznjak dobio je ponudu kakvo nije lagano odbiti i ozbiljno razmišlja da ode u Saudijsku Arabiju (Foto: EPA)

Ponuda je ogromna

Luka Modrić još šuti, a na stolu je ponuda od koje se ne može spavati

Midhat Šljivak

Luka Modrić (37) trebao bi u narednih nekoliko dana riješiti dileme oko nastavka karijere. Hrvatski reprezentativac ima nepotpisani dogovor s Real Madridom o nastavku saradnje na još jednu sezonu, te ponudu Al Ahlija iz Saudijske Arabije i cifru od 120 miliona eura po godini.

Luka Modrić uskoro će donijeti odluku o nastavku karijere. Iskusni 37-godišnji fudbaler na stolu ima ponudu Real Madrida i jednogodišnji ugovor koji mu neće previše poboljšati bankovni račun, pa bi Luka bio među najmanje plaćenim igračima u odnosu na prethodne sezone.

Također, tu je nestvarna ponuda Al Ahlija iz Saudijske Arabije. Ovaj tim mu nudi ugovor od 120 miliona eura po sezoni i djeluje nevjerovatno da se Modrić još uvijek nije oglasio na ovu temu.

Pretpostavlja se da će odluku donijeti nakon nastupa s reprezentacijom Hrvatske u Ligi nacija. Modrić je maksimalno posvećen tome i ne želi previše razmišljati o ponudama.

Cifra od 120 miliona eura na kraju bi mogla presuditi. Španci su prije nekoliko dana objavili kako je iskusni veznjak odlučio prihvatiti ponudu iz Arabije i spreman je napustiti Real.

Da se nešto kuha između hrvatskog fudbalera i Al Ahlija otkrio je prije nekoliko dana novinar Guillermo Rai koji je napisao.

"Budućnost Luke Modrića u Real Madridu je neizvjesna. Ponuda za nastavak saradnje je na stolu, ali konstantni interes iz Saudijske Arabije mogao bi promijeniti njegovo mišljenje", riječi su Raija.

Prije njega u ovu zemlju otišao je Karim Benzema kojem je Al Ittihad platio 200 miliona eura po sezoni, Cristiano Ronaldo je već tamo s istim ugovorom, a još jedan djelić slavnog Reala Sergio Ramos također bi mogao postati član istog tima kao i Modrić.

Saudijci ne žure i čekaju zeleno svjetlo od Modrića. Ono bi trebalo doći jako brzo, pa bi i 10-ka Reala mogla postati slobodna jako brzo.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Luka Modrić je od dolaska u Real Madrid 2012. godine osvojio ukupno 23 trofeja, a Kraljevi su ga 2018. godine uspjeli odvesti na tron svijeta jer je dobio Zlatnu loptu.

Ukupno je u dresu jednog od najvećih kluba svijeta Modrić odigrao 488 utakmica i učinak od 37 pogodaka i 77 asistencija.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.