Od svih klubova Guardiola nakon finala prozvao samo jedan: "Neka nas se paze, dolazimo po njih..."

Manchester City na krovu Evropu

Od svih klubova Guardiola nakon finala prozvao samo jedan: "Neka nas se paze, dolazimo po njih..."

Admin Čaušević

Pep Guardiola je konačno uspio osvojiti Ligu prvaka sa nekim klubom, a da to nije Barcelona. Sebi treći, a Manchester Cityju prvi donio je pobjedom nad Interom u Istanbulu sa 1:0. 

Guardioli se vrlo često spočitavalo da Ligu prvaka ne može osvojiti bez Lionel Messija, ali sada je sa sebe skinuo i to "proklestvo" i postao je prvi Španac koji je osvojio elitnog takmičenje sa stranim klubom.

Na press-konferenciji poslije trijumfa nad Interom, Guardiola je prozvao samo jedan klub i to najuspješniji u historiji Lige prvaka - Real Madrid.

Kao što je poznato Kraljevi su na krovu Starog kontinenta bili čak 14 puta, a sada im je Guardiola poslao možda i previše ambicioznu poruku.

"Neka u Realu ne budu previše samouvjereni, udaljeni smo 13 titula, dolazimo po njih", kazao je Guardiola na pressici.

Oglasi

Prve dvije titule je osvojio sa Barcelenom, ali čini se da mu je ona u Manchester Cityju draža jer kako kaže Građani ga tretiraju kao sina.

"Pobjeđivati u Barceloni je posebno, ali su me u Manchester Cityju tretirali kao sina. Posao je obavljen. Osvojili smo sve".

"Nemam energije razmišljati o sljedećoj sezoni, to je nemoguće. Treba nam odmor, sezona je preduga. Naši igrači sada imaju utakmice reprezentacija. UEFA i FIFA, razmislite o tome."

"Sezona u Premiershipu je završila prije dva, tri sedmice, sada ljudi opet moraju igrati. Previše je. Sljedeću sezonu ćemo krenuti od nule", kazao je Pep.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Ovaj 52-godišnjak ima još dvije godine ugovora sa Građanima, a već je ranije govorio da mu je naredni cilj voditi neku od reprezentacija na Svjetskom ili Evropskom prvenstvu.

Sa trosturkom krunom u Cityju Guardiola je jedini trener koji je do tog dostignutća stigao sa dva različita klub jer je isto uspio uraditi sa Barcelonom 2009. godine. Do sada je skupio čak 35 trofeja.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

E moj ćelavac koliko si uložio tek prva liga prvaka , malo ti se kurcic digao , takav si cijeli život bio kompleksaš , supak , dzaba ti svi uspjesi , puko si dobro čuj dolazimo hahahaha
1 4
Samir7
???????? Samo jos 13 titula ???????
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi