Nacho Fernandez riješio sve dileme oko budućnosti: "Odlučio sam..."

Vjeran Real Madridu

Nacho Fernandez riješio sve dileme oko budućnosti: "Odlučio sam..."

Edmir Škorić

Nacho Fernandez ima 33 godine i u grupi je onih iskusnijih nogometaša kojima Real Madrid ne da višegodišnje ugvoore, odnosno za takve Kraljevi nude uglavnom ugovore do godinu dana.

Polivalentni defanzivac je u Madridu od 2012. godine i očigledno je da će ostati i naredne sezone iako se vjerovalo da bi mogao da ode kao slobodan igrač ovog ljeta.

Nacho Fernandez je sam najavio da će novi ugovor s Real Madridom vrijediti do kraja sezone 2023/2024.

"Odlučio sam ostati u Real Madridu. Ponuda ima kao i uvijek, ali želim ostati još godinu dana. Tako sam sretan što ću i dalje biti tu", rekao je Nacho.

Nacho je u nedavno završenoj sezoni odigrao 44 utakmice, uz jedan gol i jednu asistenciju. Nakon odlaska Karima Benzeme čak bi Nacho mogao dobiti kapitensku traku, iako se vjeruje da će ona na kraju pripasti Luki Modirću.

Oglasi

Nacho je uz Luku Modrića najstariji igrač Real Madrida. Obojica su tu od 2012. godine.

Inače, Nacho Fernandez se dva puta osjećao izdanim od strane Real Madrida i to nakon što su klub napustili Varane i Ramos.

Nakon odlaska Raphaela Varanea i Sergija Ramosa u ljeto 2021. godine, očekivalo se da će Nacho dobiti veću minutažu u dresu Los Blancosa.

Međutim, planovi Florentina Pereza bili su drugačiji. U ljeto 2021. menadžer je u tim doveo Davida Alabu iz minhenskog Bayerna, a na ljeto 2022. u tim je stigao Antonio Rudiger iz Chelseaja, tako da je Nacho ponovo ostao na klupi.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Unatoč svemu, on nastavlja biti lojalan Realu, marljivo raditi i čekati svoju šansu. Nema sumnje da će Carlo Ancelotti računati na njega i u narednoj sezoni bez obzira šta se dogodi ovog ljeta i ko sve dođe u klub.

Real Madrid je u nedavno okončanoj sezoni ostao bez titule u Španiji, ispao je u polufinalu Lige prvaka, ali je osvojio Kup Španije, Superkup Evrope i Svjetsko klupsko prvenstvo.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi