Dresovi s brojem 7 i 11 dobili nove vlasnike u Real Madridu
Mladi brazilski fudbaleri iz redova Real Madrida odlučili su promijeniti brojeve na dresu (Foto: EPA)

Očekivan izbor

Dresovi s brojem 7 i 11 dobili nove vlasnike u Real Madridu

Midhat Šljivak

Real Madrid u novu sezonu ulaze sa znatno drugačijim sastavom u odnosu na prethodne godine. Otišla su brojna poznata lica, ostali su upražnjeni brojevi na dresove, no ne zadugo jer je Real dobio novu sedmicu i 11-ku.

Real Madrid je na kraju ove sezone ostao bez poznatih lica u svlačionici. Karim Benzema je odlučio prihvatiti bogatu ponudu iz Saudijske Arabije, Marco Asensio je otišao u PSG, a s Edenom Hazardom je ugovor raskinut.

Njihovi odlasci znače da su brojevi 7, 9 i 11 ostali upražnjeni, a dok se čeka ko će zauzeti 'devetku', danas je Real saopštio da su za narednu sezonu već zauzeti broj 7 i broj 11.

Vinicius Junior će od naredne sezone nositi slavnu sedmicu. Naslijedio je tako Edena Hazarda, ali i Cristiana Ronalda, te Raula koji su u posljednjih 20-ak godina nosili ovaj broj.

Oglasi

On je u dosadašnjoj karijeri u Realu nosio broj 20, ali iskoristio je priliku i odlazak Hazarda, te je uzeo slavnu 'sedmicu'. Broj 20 u novoj sezoni nosit će Fran Garcia.

S druge strane Rodrygo je uzeo broj 11 kojeg je nosio Marco Asensio. U prethodnom periodu je nosio broj 21 i imao je za cilj uzeti broj 10, ali on je još uvijek u vlasništvu Luke Modrića. 'Njegovu' 21 nosit će Brahim Diaz.

Ukoliko Hrvat napusti klub što još uvijek nije isključeno, postoji mogućnost nove promjene sve dok ne završi zvanična registracija u La Ligi.

Vinicius Junior je protekle sezone u 55 utakmica imao učinak od 23 gola i 21 asistencije, a ukupno je u dresu Kraljeva upisao 225 nastupa uz 59 golova i 64 asistencije.

Rodrygo je u prošloj sezoni nastupio 57 puta za Real Madrid i ima učinak od 19 golova i 11 asistencija. Ukupno je u 165 utakmica na učinku od 37 golova i 32 asistencije.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Treba napomenuti i da bi 'devetku' Karima Benzeme mogao zauzeti Harry Kane. Real pregovara sa zvijezdom Tottenhama koji nema ništa protiv dolaska u Madrid.

U narednom periodu znat ćemo hoće li Kane stići među Kraljeve i on bi sasvim sigurno bio dostojna zamjena za fenomenalnog Francuza.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Krivaja Zavidovići
Bolje da su obratno. Vinicius kao lijevo krilo da je uzeo 11, a Rodrygo kao desno 7...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi