Bordo tim 'pali motore' i počinje pripreme za novu sezonu

Bordo tim kreće s pripremama

Varešanović danas proziva, traži se golman, stoper i "desetka"

Midhat Šljivak

FK Sarajevo danas počinje pripreme za novu sezonu. Trener Mirza Varešanović obavit će prozivku, a Bordo tim će izgledati poprilično drugačije u odnosu na prethodnu godinu i očekuje se još novih lica.

FK Sarajevo danas počinje pripreme za novu sezonu u kojoj će Bordo tim ponovo zaigrati u Evropi. Trener Mirza Varešanović na raspolaganju će imati brojna nova imena, a očekuje se da će u narednim danima biti još novih lica.

Klub s Koševa napustila je nekolicina fudbalera, a njihovim stopama će sigurno i Dal Varešanović za kojeg vlada ogroman interes timova iz Evrope i njegova prodaja bi uskoro trebala biti finalizirana.

Trener Bordo tima će zbog toga tražiti nova rješenja na poziciji 'desetke'. Klub je u potrazi za pojačanjem koje bi adekvatno zamijenilo Varešanovića i uskoro ćemo znati ko će zamijeniti talentovanog veznjaka.

Pozicija golmana je također mjesto gdje Sarajevo želi pojačati redove. Mjesto među stativama mogao bi zauzeti nekadašnji golman Bordo tima Matej Delač s kojim je klub u pregovorima.

Situacija oko angažmana 30-godišnjeg čuvara mreže koji je u dva navrata stajao među stativama Sarajeva bit će također poznata u narednim danima, ali Delač je prva opcija za poziciju golmana u narednoj sezoni.

Dres tima s Koševa u narednoj sezoni vjerovatno neće nositi Gruzijac Giorgi Guliashvili. SportSport.ba nezvanično saznaje da će ovaj 21-godišnji ofanzivac biti poslat na posudbu i za njega se traži najbolje rješenje.

Guliashvili je stigao u zimskom prijelaznom roku. Plaćen je gruzijskom Saburtalu oko 120.000 eura, ali nije se previše pokazao. Ostao je bez pogotka i upisao je samo jednu asistenciju.

Varešanović i njegov stručni štab smatraju da bi najbolje bilo da Gruzijac u narednoj sezoni ode na posudbi i velike su šanse da će se to i dogoditi.

FK Sarajevo je u svoje redove već doveo nekoliko renomiranih igrača. Odbrana je pojačanja Amarom Beganovićem, Elvisom Durakovićem i Samirom Zeljkovićem, a u narednom periodu se očekuje dolazak još nekoliko fudbalera.

Izvjesno je da će u klub stiže i pojačanje na poziciji štopera. Pregovara se s nekoliko imena i uskoro će biti poznato ko će zauzeti mjesto u centralnom dijelu odbrane.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Iz kluba su po okončanju sezone otišli Tarik Ramić, Frane Čirjak, Avdija Vršajević, Adnan Džafić i Mario Vrančić.

Bordo tim je prošlu sezonu okončao na četvrtom mjestu u Premijer ligi BiH i izborio je plasman u Evropu. Cilj naredne sezone je borba za titulu prvaka i što bolji rezultat na evropskoj sceni.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.