Dva brata potpisala za FK Sarajevo - odavno su na radaru skauting službe Bordo tima
Foto: FK Sarajevo

Ugovori na tri godine

Dva brata potpisala za FK Sarajevo - odavno su na radaru skauting službe Bordo tima · Zvanično

Edmir Škorić

Danas je u prostorijama FK Sarajevo potpisan profesionalni ugovor na tri godine sa braćom Popović, Aleksom i Sergejem.

Riječ je o reprezentativcima BiH u svojoj generaciji, a stižu iz “Željezničar Sport Team” Banja Luka.

Braća Popović su već duže vrijeme na radaru skauting službe Sarajeva, a u ovom momentu stvorili su se uslovi i da se uđe u realizaciju ovog transfera.

FK Sarajevo nastavlja u pravcu aktivnog praćenja i dovođenja najboljih fudbalera svog uzrasta u zemlji, a dolazak Sergeja i Alekse Popovića potvrda je rada na tom polju.

Inače, u prvi tim Sarajeva ovog ljeta stigla su tri zvučna pojačanja. Došli su Amar Beganović, Samir Zeljković i Elvir Duraković.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Klub su napustili Tarik Ramić, Adnan Džafić, Frane Čirjak, Avdija Vršajević, a sigurno je da će u narednom periodu biti još promjena.

Bordo tim je završio kao četvrti na tabeli Premijer lige i izborio je nastup u Konferencijskoj ligi, te gradi tim koji će napraviti iskorak na tom polju, dok je cilj da se u prvenstvu umiješa u borbu za trofeje sa HŠK Zrinjski.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

komentator1
Tako to rade veliki klubovi.
5 1
Skender
sretno! A sto se tice odlazaka najozbilniji kandidati su Tomasevic i Musa. Obojica spori a kad ih igrac protrci oni obaraju u sesnaestercu, a to bude penal, a penal se pretvara u gol i tako mi izgubimo. Bekovi prvo moraju biti dobri trkaci.
3 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi