Turci zainteresirani za Ziljkića, šta će reći FK Sarajevo?
Ziljkić u duelu protiv FK Željezničar

Ima važeći ugovor, pokazao se kao pravo pojačanje za bordo tim

Turci zainteresirani za Ziljkića, šta će reći FK Sarajevo?

S. Mlaćo, foto: T. Hebib
Čelnici FK Sarajevo vrijedno tragaju za pojačanjima, a sigurno će biti i odlazaka. Izvjesno je da će Koševo napustiti novopoečeni 'A' reprezentativac Dal Varešanović, a isto bi se moglo desiti i sa Almedinom Ziljkićem.

Ziljkić je opravdao očekivanja u bordo dresu, dobio i kapitensku traku, te potvrdio svoje kvalitete.

U 14 utakmica u prvenstvu postigao je pet pogodaka i dodao četiri asistencije, te mu pripadaju velike zasluge što će FK Sarajevo igrati Evropu, što se činilo nemogućom misijom do prije samo par mjeseci. Prema objavi FK Sarajevo, statistički gledano Ziljkić je bio najefikasniji igrač kluba u drugom dijelu sezone.

Ziljkić je tako privukao i pažnju klubova iz inostranstva, a kako saznajemo predstavnici jednog turskog kluba itekako su zainteresirani za usluge ovog 27-godišnjaka.

Kontakti su uspostavljeni, obavljeni i određeni razgovori i postoji mogućnost da se transfer ostvari u narednim sedmicama.

Ziljkić na Koševu ima važeći ugovor, pa bi FK Sarajevo dobio i odgovarajuće obeštećenje i biće zanimljivo ispratiti da li će dvije strane pronaći zajednički jezik.

Oglasi

Odlazak u Tursku sigurno bi bio izazov za Ziljkića koji je  na Koševo stigao iz NK Olimpija. Nastupao je i za FK Borac, FK Tuzla City, FK Sloboda, HNK Gorica, FK Novi Pazar...

Tri puta je osvajao naslov prvaka u karijeri. Desilo se to sa NK Olimpija, FK Borac, te FK Sloga Simin Han, današnji FK Tuzla City.

U dva navrata Ziljkić je nosio i dres reprezentacije naše zemlje.

Podsjetimo, na Koševo su do sada stigli Elvir Duraković, Amar Beganović, Samir Zeljković, a klub je prije par dana napustio mladi Tarik Ramić, te ranije Avdija Vršajević.

Najavljuju se i pojačanja na stoperskoj poziciji, te na poziciji 'desetke', s obzirom da je Dal Varešanović blizu odlaska, što je najavio i šef struke Mirza Varešanović pred posljednju ovosezonsku utakmicu sa FK Igman Konjic.

Sarajevo je sezonu završilo na četvrtom mjestu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

 

 

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Skender
Ne treba ga davati ispod 1 milion Eura. dine ad se usme titula bice 2 milona Eura. Trebamo dici cijenu nasim igracima. Oni iz Hrvatske nisu nista bolji od nas a uzimaju po 10 miliona eura ili vise.
6 3
komentator1
Sarajevo u svakom prelaznom roku natransferima zaradi 10 puta vise nego svi ostali klubovi PL zajedno! LIJEPO JE BITI NAJVECI
6 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi