Sarajevo i zvanično nositelj u drugom pretkolu Konferencijske lige, ali prijete neke ozbiljne ekipe

Otvara se evropski put Bordo timu

Sarajevo i zvanično nositelj u drugom pretkolu Konferencijske lige, ali prijete neke ozbiljne ekipe

H. Zilić

Dobre vijesti stižu za FK Sarajevo pred nastup na evropskoj sceni. Bordo tim će Bosnu i Hercegovinu u narednoj sezoni predstavljati u kvalifikacijama za Konferencijsku ligu.

Poznato je od ranije da će FK Sarajevo sa koeficijentom 7.000 biti nositelj u prvom pretkolu, a sada im se otvara još jedan put.

Tim sa Koševa će i zvanično biti nositelj u drugom pretkolu Konferencijske lige.

To je jasno nakon što su Armenija i Škotska dali svoje predstavnike, tako da Bordo tim više ne zanima šta se dešava u Danskoj i Turskoj.

Sarajevo je na 43. mjestu od ekipa koji imaju status nositelja u drugom pretkolu, a u tom potu je ukupno 45 nositelja.

Dakle, ako Midtyland ili eventualno Basaksehir budu predstavnici svojih zemalja, neće izbaciti Bordo tim iz pota za nositelje.

Oglasi

Iako bi plasmanom u drugo pretkolo Konferencijske lige imali pomenuti status nositelja, Sarajevo i u tom slučaju čeka nekoliko ozbiljnih ekipa koje bi bilo poželjno izbjeći.

Tako bi recimo Bordo tim u drugom prektolu za protivnike mogao imati: Luzern (Švicarska), Vojvodina (Novi Sad), Hapoel Jerusalem (Izrael), Zalaegerszeg (Mađarska), Kecskemeti (Mađarska), Sepsi (Rumunija), Debrecen (Mađarska), Aarhus (Danska), Pogon Szczecin (Poljska), Aktobe (Kazahstan), Celje (Slovenija), Bohemians (Češka), Vorskla (Ukrajina)...

U drugom pretkolu Sarajevo bi izbjeglo ekipe kao što su Club Brugge, Fenerbahce, Gent, Cluj, Viktora Plzen, APOEL, Besiktas, Basel, PAOK, Vitoria Guimaraes...

U prvom pretkolu FK Sarajevo će imati status nositelja i tu su poznati potencijalni rivali.

Mogući protivnici FK Sarajevo u prvom pretkolu Konferencijske lige su: Žilina (Slovačka), Torpedo Kutaisi (Gruzija), Vikingur (Island), St. Patrick's (Irska), Vllaznia (Albanija), Vikingur (Farska Ostrva), Derry City (Irska), Makedonija GP (Sjeverna Makedonija), Panevezys (Litvanija), Honka (Finska), Balzan (Malta), Zimbru (Moldavija), Dukagjini (Kosovo), Haka (Finska), Dila Gori (Gruzija), Bikrirkara (Malta), Gelntoran (Sjeverna Irska), Hegelmann (Litvanija), Isloch (Bjelorusija), FK Tirana (Albanija), Aukereyri (Island), Egnatia (Albanija), Penybot (Vels), Haverfordwest (Vels), Magpies (Gibraltar), Arsenal Tivat (Crna Gora), Virtus (San Marino), Cosmos (San Marino).

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Žrijeb prvog pretkola je na programu 20. juna, a mečevi se igraju 13. i 20. jula.

Utakmice drugog pretkola Konferencijske lgie nra rasporedu su 27. jula i 3. augusta.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

789012455
Sretno !
0 0
Drakula
Grupna faza ove godine
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi