Proslava triplete u Manchesteru

Jack Grealish saigrača moli da ostane u klubu, Haaland bez majice na kiši, Guardiola s cigarom...

Edmir Škorić

Manchester City se vratio iz Istanbula, a u ponedjeljak je upriličena proslava u gradu, gdje su nogometaši zajedno s navijačima slavili osvojenu tripletu.

City je u subotu pobijedio Inter i osvojio Ligu prvaka po prvi put u historiji, a sezonu je okončao sa tri trofeja.

Igrači i stručni štab Cityja vratili su se jutros u Manchester, a večeras svoje heroje pozdravljaju brojni navijači.

U zabavi je prednjačio Jack Grealish, koji je uzeo mikrofon kako bi rekao da je imao najbolji dan u životu, ali da "nisam spavao!".

Neki igrači poput Haalanda i Diasa su skinuli majice i ponosno predstavljali svoje medalje, a navijači su ih oduševljeno pozdravljali.

Pep Guardiola je viđen sa "kubankom" u ustima dok se autobus sa članovima Cityja kretao gradom.

Pep Guardiola se opustio na proslavi trofeja

Unatoč kiši, mnogi su došli da pozdrave svoje idole. Također, pojavio se i jedan interesantan snimak na kojem se može vidjeti kako Grealish Bernarda Silvu moli da ostane u klubu.

Bernardo Silva povezuje se s PSG-om koji ga pokušava dovesti, ali Englez bi da Portugalac ostane član Građana i naredne sezone.

U nastavku pogledajte nekoliko scena sa proslave Cityjeve trostruke krune. Podsjetimo da su nogometaši Cityja prije osvojene Lige prvaka odbranili titulu u engleskoj Premier ligi, a onda osvojili i FA kup pobijedivši Manchester United u finalu.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.