FOTO: Bayern Munchen

U klubu misle na budućnost

Počela su uzbuđenja u Bayernu: Defanzivac potpisao do 2026. godine

Haris Zilić

U Bayernu su odlučili da ovo ljeto priliku daju i mladim igračima da potpišu ugovore i da im tako pokažu da računaju na njih u budućnost.

Škola Bayerna jedna je od najboljih u Evropi to je poznato.

Bavarci često lansiraju neka nova mlada imena u fudbalski svijet, a još jedan u nizu takvih mogao biti biti 18-godišnj Tarek Buchmann.

Pomenuti fudbaler igra na poziciji štopera i pružao je odlične partije u U19 timu Bayerna.

Za sjajne nastupe stigla je velika nagrada koju sanja svaki mladi igrač.

Tarek Buchmann danas je potpisao prvi profesionalni ugovor sa Bayernom.

Bavarski gigant i mladi fudbaler ugovorom su se vezali do 2026. godine, a Buchmann bi mogao već ovo ljeto odraditi pripreme sa prvim timom i dobiti priliku za igru u pripremnim utakmicama, možda i u zvaničnim kad sezona počne.

Tarek Buchmann je omladinski reprezentativac Njemačke. Nastupao je za U16, U17 i U18 selekcije i skupio ukupno 12 nastupa.

Ove godine će biti i na spisku U19 reprezentacije Njemačke.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Interesantno da Buchmann vuče porijeklo iz Togoa pa pored njemačkog ima i pasoš ove afričke zemlje.

Vidjet ćemo u budućnosti kako se bude razvijala karijera ovog mladog fudbalera i kakva će odluka biti ako dođe do situacije da nastupa za seniorske reprezentacije.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.