Joshua Kimmich otvoreno govorio o transferu u Barcelonu

Xavi ga želi na Camp Nouu

Joshua Kimmich otvoreno govorio o transferu u Barcelonu

Edmir Škorić

Trener Barcelone Xavi (43) posljednjih je dana izazvao burne reakcije iznenađujućim izjavama o zvijezdi Bayerna. Nakon nedavnog odlaska Sergija Busquetsa (34), španlski prvak očajnički traži novog šefa sredine terena, a Xavi je u nekoliko navrata rekao da bi volio da to bude Joshua Kimmich.

Prvo je Xavi u "Mundo Deportivu" govorio o njemačkom reprezentativcu koji ima ugovor s Bayernom do ljeta 2025. godine.

"Kimmich ima ugovor, pa ako postoje otvorena vrata, rado bismo pregovarali. Govorimo o imenima koja su broj jedan na svojim pozicijama, (Martin) Zubimendi i Kimmich, koji je super vrhunski igrač".

Kasnije je u intervjuu s novinarom Gerardom Romerom dodao: „Razgovarao sam s Joshuom u Kataru. Upoznali smo se na jednom događaju. Rekao je da je moj obožavatelj. Pod ugovorom je s Bayernom, pa sve ovisi o njemu. Ali pogledajte Lewandowskog. Želio je doći k nama, zašto ne bi i Joshua?"

Nakon 3:3 remija reprezentacije Njemačke protiv Ukrajine, Kimmich je konačno govorio o interesu Barcelone:

"Bilo je teško ne primijetiti to (izjavu Xavija op.a). Općenito, nije baš da se toliko bavim tim glasinama. Imam još dvije godine ugovora s Bayernom, s kojim imam velike planove", kazao je Kimmich.

Oglasi

"Mundo Deportivo" je pisao da će Kimmich ozbiljno razmisliti o novoj avanturi izvan Bundeslige. U prilog prelasku u Barcelonu govorila bi i činjenica da poznaje Roberta Lewandowskog (34) iz vremena u Bayernu i Marc-Andrea ter Stegena (31) iz reprezentacije.

Osim toga, Lewandowski je savjetovao Kimmichu da napravi promjenu: "Vrijedi doći u Barcelonu. Atmosfera ovdje je vrlo drugačija od one koju doživljavate u Bayernu. To su dva velika kluba, ali iskustvo i izazov su drugačiji", poručio je Lewandowski svom bivšem saigraču.

Kimmich se smatra kamenom temeljcem u "novoj" ekipi Thomasa Tuchela (49), nije na prodaju i trebao bi ostati jedna od uzdanica njemačkog šampiona i narednih sezona.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

28-godišnji Kimmich je u Bayernu od 2015. godine kada je došao iz Stuttgarta, a sa Bavarcima je čak osam puta bio prvak Njemačke, a ima i jedan naslov u Ligi prvaka.

Iako su u Bayernu spremni mnogih da se odreknu, odnosno da prodaju, čini se da je Kimmichova budućnost ipak na Allianz-Areni, bez obzira što bi ga Xavi rado gledao u katalonskom dresu.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi