U Minhenu danas održan sastanak na kojem su izglasali da odustaju od toliko željenog pojačanja

Rice ipak ostaje u Londonu

U Minhenu danas održan sastanak na kojem su izglasali da odustaju od toliko željenog pojačanja

Edmir Škorić

Engleski reprezentativac je bio velika želja trenera Thomasa Tuchela, ali od njegovog dolaska u redove Bayerna, barem za sada, nema ništa.

U utorak su čelnici Bayerna održali sastanak, a prema informacijama njemačkog Sport1, odlučeno je da klub ne da nikakvu službenu ponudu za Declana Ricea, čime je odustao od trke za njegov potpis.

Klub ne želi i neće licitirati s Arsenalom za iznose veće od 100 miliona eura. Navodno bi drugačija priča bila da je sam Rice inzistirao isključivo na Bayernu, ali pošto je i on vagao ponude drugih timova, Bavarci su shvatili da bi bilo bolje da se okrenu drugim igračima.

Rice je uvijek bio sklon transferu unutar Premire lige, koja je sa sportskog gledišta ionako mnogo zanimljivija od Bundeslige. 24-godišnji veznjak West Hama želi da ostane u rodnom Londonu, pa mu je transfer u Arsenal vjerovatno i najbolja moguća stvar.

Kapiten Čekićara i njegova djevojka Lauren Fryer dobili su sina tek u avgustu 2022. godine i smatraju da ne bi trebali napuštati London i Englesku.

Oglasi

Kako prenosi Guardian , Arsenal je već blizu dogovora s West Hamom. Iako Topnici još nisu dostavili službenu ponudu, odgovorni u oba kluba usmeno su se uglavnom dogovorili.

Sukladno tome, postoji fiksna naknada za transfer u iznosu od 104 miliona eura. No, bonusi bi mogli povećati troškove engleskog reprezentativca na oko 120 miliona eura.

Bude li transfer Ricea uskoro finaliziran, Arsenal će postaviti interni rekord. Trenutni rekord u transferima kada je u pitanju Arsenal drži Nicolas Pepe koji je 2019. došao za oko 84 miliona eura.

S obzirom da su "uštedili" barem 100 miliona eura, vjeruje se da će Bayern biti spreman da ovog ljeta dovede vrhunskog napadača. Dušan Vlahović i Victor Osimhen ostaju kao najveće želje, a i dalje se spominju Randal Kolo Muani i Harry Kane.

Što se tiče pozicije u veznom redu koja je trebala pripasti Riceu, nije poznato ko će je zadužiti i hoće li uopšte klub imati potrebu za dovođenje takvog tipa igrača pored onoga što već ima u rosteru.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Declan Rice je u West Hamu ponikao i već dugi niz godina je član tima. Bio je irski reprezentativac, ali onda se odlučio za Englesku za koju je postigao tri gola na 41 meču.

Prošle sezone odigrao je ukupno 50 utakmica i dao pet golova uz četiri asistencije, a sa Čekićarima je za kraj osvojio i jedini trofej i to evropski. Podsjetimo da su Londonačni u finalu Konferencijske lige dobili Fiorentinu.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1582456981
Cim ste odustali od njega pojacali ste se.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi