Basler opleo po velikoj zvijezdi: "Nažalost će ostati u Bayernu"

Nakon meča Njemačke i Ukrajine sve kritike

Basler opleo po velikoj zvijezdi: "Nažalost će ostati u Bayernu"

Edmir Škorić

Njemačka je jučer odigrala prijateljsku utakmicu protiv Ukrajine koja je završena rezultatom 3:3, a tamošnji novinari redom kritikuju i selektora Hansija Flicka i njegove igrače. Najviše kritika ide na račun nogometaša Bayerna.

Mario Basler (45) legenda je njemačkog nogometa koja je svojevremeno nosila dres slavnog Bayerna, ali danas kao sportski analitičar bez dlake na jeziku govori o negativnim stvarima koje se dešavaju u i oko reprezentacije.

Nakon utakmice s Ukrajinom, Basler tvrdi da Flick "polako gubi posao", te se pita zašto toliko eksperementiše i, kad već to radi, zašto to ne radi kako treba?

Kada je iskritikovao Flicka, bivšeg trenera Bayeran i aktuelnog selektora Njemačke, opleo je po 28-godišnjem Joshui Kimmichu, veznjaku Bayerna koji je neizostavan član u njemačkoj selekciji.

"Možda je on samo kamen spoticanja. Jednostavno mislim da su igrači pored njega limitirani i da se boje kada on igra", kazao je Basler, te je dodao:

Oglasi

"Nažalost, on će vjerovatno ostati u Bayernu i onda ću morati da nastavim da ga kritikujem sve dok konačno ne odigra ono što može i što treba i za klub i za reprezentaciju".

Ipak, bilo je i malo pohvala, pa je Basler istakao da je Kimmich jako dobra osoba i jako važan igrač za njemačku reprezentaciju i Bayern, ali da jednostavno trenutno ne radi svoj posao najbolje.

Kritikovao ga je i Lothar Matthaeus, koji smatra da bi trebao biti obzirniji i da bi trebalo da "povuče ručnu", a ne da gubi kontrolu kao nedavno nakon utakmice Freiburga i Bayerna.

Basler smatra da je Ilkay Gundogan u ovom trenutku mnogo bolji za vezni red Njemačke od Kimmicha. "Po meni je Gundogan vodeći igrač jer puno radi odbrambeno. Po mom mišljenju, njegov nogomet je puno bolji od Kimmichovog jer zna šta mu je posao na terenu".

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Gundogan je u subotu osvojio Ligu prvaka sa Manchester Cityjem i biće jedan od lidera Njemačke na Evropskom prvenstvu 2024. godine koje se održava upravo u toj zemlji. Njemačka je automatski na turniru, pa će sve FIFA prozore koristiti za odigravanje prijateljskih utakmica.

Protiv Ukrajine je Njemačka gubila 3:1, ali je golovima Havertza u 83. i upravo kritikovanog Kimmicha iz penala u 91. minuti došla do remija na stadionu u Bremenu, a u petak navečer sastat će se s Poljskom, da bi za kraj junskih mečeva ugostila Kolumbiju 20. juna u 20:45 sati.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi