Slovan se pojačao

Krvnik i potencijalni protivnik Zrinjskog doveo pojačanje iz zagrebačkog Dinama

Eldar Ganibegović

Sekunde su Zrinjski dijelile od toga da postane prvi bh. klub u grupnoj fazi nekog UEFA-inog takmičenja, ali nije uspio. Krvnik je bio Slovan iz Bratislave koji se sada pojačao iz zagrebačkog Dinama.

U utorak je obavljen žrijeb prvog pretkola Lige prvaka. Zrinjski će igrati protiv Urartua iz Armenije, dok će Slovan iz Bratislave za protivnika imati luksemburški Swift.

Dan kasnije održan je i žrijeb drugog pretkola, a upravo će pobjednici ova dva dvomeča igrati međusobno u toj fazi takmičenja, što znači da će se Zrinjski možda ponovo sastati sa Slovanom.

Za tim iz Bratislave Plemiće ne vežu lijepe uspomene, s obzirom na to da su se prošle godine sastali s njima u play-offu Konferencijske lige i bolno su poraženi.

U prvoj utakmici slavili su izabranici Sergeja Jakirovića s 1:0, da bi istim porazom u Bratislavi revanš otišao u produžetke gdje je Zrinjski stigao do izjednačenja i do posljednih sekundi imao grupnu fazu u džepu, no primio je gol i na penale onda ispustio historijsku šansu.

Dosta navijača Zrinjskog priželjkuje da se sastane sa Slovanom i ove sezone kako bi im se na neki način revanširali, a ovaj tim sada je doveo pojačanje iz zagrebačkog Dinama.

Naime, novi član prvaka Slovačke je Marko Tolić, 26-godišnji ofanzivni veznjak koji može odgovoriti zadatku i na pozicijama lijevog i desnog krila.

Prošlu sezonu je ovaj fudbaler proveo na posudbi u Mariboru te je na 33 utakmice postigao 11 golova uz 14 asistencija, a i sada se radi o posudbi.

Potražite više informacija na temu Fortuna liga:

Slovački tim Tolića je doveo na jednogodišnju posudbu, odnosno do ljeta 2024. godine, dok mu ugovor s Dinamom ističe godinu dana kasnije.

On je član Dinama od 2020. godine kada je stigao iz Lokomotive, a igrao je još za Sesvete, Lučko, Goricu i Hrvatski Dragovoljac. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.