Uništen stadion koji je postao najveća "noćna mora" za bh. klubove

Moraju brzo reagovati

Uništen stadion koji je postao najveća "noćna mora" za bh. klubove

Haris Zilić

Pauza je u mnogim fudbalskim prvenstvima širom Starog kontinenta. U nekim državama su i zimski sportovi tradicija pa bi se to moglo odraziti i na nastavak fudbalske sezone.

Tehelne pole postao je jedan od stadiona na kojem bh. klubovi sigurno ne žele više da gostuju.

Na pomenutom stadionu Zrinjski je nesretno ostao bez plasmana u grupnu fazu UEFA konferencijske lige.

Slovan je u 121. minuti došao do gola i izborio penale, a zatim i slavio nakon penala.

Pomenuti stadion je u januaru bio pretvoren u zimski sprotski festival, tačnije na njemu su igrane hokejaške utakmice što je uništilo travnjak na stadionu.

Slovan je sada u problemima jer stadion u Bratislavi treba novu travu.

Oglasi

Postavljanje nove hibridne trave je počelo, ali pitanje je da li će završiti do početka proljetnog dijela prvenstva?

Na Tehelnom poli je už v plnom prúde plánovaná výmena trávnika, po tom, ako sa tu uskutočnilo úspešné podujatie Winter...

Posted by ŠK Slovan Bratislava on Tuesday, January 24, 2023

Slovan Bratislava prvi susret u nastavku sezone na svom terenu bi trebao igrati protiv Banske Bytsrice 18. februara, ali teško da će stadion biti spreman do te utakmice.

Tim iz slovačke prijestolnice je odlično odigrao i grupnu fazu UEFA konferencijske lige gdje su došli nakon sretnog dvomeča protiv bh. prvaka ekipe Zrinjskog.

Potražite više informacija na temu Fortuna liga:

Slovan je bio pobjednik grupe ispred Basela i izborio je direktan plasman u osminu finala UEFA konferencijske lige, a ti mečevi igraju se u martu.

Pomenuti stadion je dobro uništen, a slovčaki mediji prenose nezvanične informacije koje govore da travnjak neće biti spreman ni do početka marta, jer za postavljanje novog travnjaka treba 30 do 40 dana realnog roka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi