Foto: FK Velež

Kako smo i najavili

Klemen Šturm potpisao za FK Velež · Zvanično

Edmir Škorić

Slovenski internacionalac Klemen Šturm i zvanično je novi član FK Velež.

Nakon dvije sezone, Velež ovog ljeta neće igrati u Evropi, a u klubu iz Mostara vrijedno rade kako se takvo nešto ne bi dogodilo naredne godine.

Bivši osvajač Kupa Bosne i Hercegovine započeo je pripreme za novu sezonu, doveo nekoliko imena, a najnovije pojačanje predstavljeno je ovog jako toplog junskog petka.

Predstavljen je Klemen Sturm, koji je u Velež došao iz Izraela. Posljednju sezonu je ovaj 168 cm visoki Slovenac odigrao u Hapoel Haderi. Nastupio je na 23 utakmice.

U prisustvu direktora FK Velež gospodina Sanjina Alagića, danas je u službenim prostorijama Kluba potpisan ugovor koji će ovog dvadesetosmogodišnjeg igrača defanzivnog reda vezati za Rođene do kraja sezone 2023/24.

Karijeru je počeo u Triglavu, a igrao je još za Krško i Muru prije no što je u ljeto 2022. godine otišao put Izraela.

U omladinskim selekcijama Slovenije nastupio je 14 puta i postigao jedan gol, a ima upisan i jedan nastup za B reprezentaciju svoje zemlje.

Što se Veleža tiče, u ovaj klub su ranije stigli Peco, Mahmić, Džafić i Krajnc, a vidjet ćemo da li će biti još pojačanja.

"Našem novom Rođenom želimo puno sreće, zdravlja i zajedničkog uspjeha u narednom periodu", objavio je Velež tokom predstavljanja svog novog pojačanja.

Kada su u pitanju odlasci ranije su između ostalih otišli Haris Ovčina i Samir Zeljković, dok je upita status Alena Dejanovića.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Došlo je do promjena i u stručnom štabu pa su Adnan Jazvin i Admir Velagić angažovani kao pomoćnici treneru Jusufbegoviću.

Nakon nekoliko dana priprema u Mostaru, Rođeni će bazične pripreme obaviti na Kupresu gdje je u planu odigravanje nekoliko mečeva.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.