Adnan Džafić potpisao za Velež
Foto: FK Velež

Stigao iz Sarajeva

Adnan Džafić potpisao za Velež · Zvanično

Endin Čaušević

Velež je nastavio raditi punom parom kada su u pitanju nova pojačanja, a Rođeni su danas potvrdili da je Adnan Džafić novi igrač ovog kluba.

Džafić je prethodnu sezonu proveo u Sarajevu, ali na kraju sezone nije dobio ugovor za nastavak saradnje i postao je slobodan igrač.

Ovaj 33-godišnji napadač odlučio je ostati u Premijer ligi BiH, te kada je dobio poziv čelnika Veleža nije previše razmišljao da li će potpisati za Rođene.

Velež je potvrdio danas da je Džafić novi igrač ovog kluba i da je s mostarskim timom potpisao saradnju na godinu dana.

"Fudbalski klub Velež Mostar obavještava sve svoje članove, navijače i prijatelje Kluba da je Adnan Džafić od danas službeno novi igrač našeg Kluba", saopštili su Rođeni.

Fudbalski klub Velež Mostar obavještava sve svoje članove, navijače i prijatelje Kluba da je Adnan Džafić od danas službeno novi igrač našeg Kluba. Dobrodošao, Adnane! #musvdg #RođeniZaVječnost

Posted by FK Velež Mostar on Thursday, June 22, 2023

Džafić je u minuloj sezoni u dresu Sarajeva u svim takmičenjima odigrao 28 mečeva, te je zabio dva gola i dodao dvije asistencije.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Inače, iskusni napadač ponikao je u visočkoj Bosni, a u dosadašnjoj karijeri još je igrao za Caslav, FC MAS Taborsko, Gastav Zlin, Mlada Boleslav, Tuzla City i Sarajevo.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

velez mo
Dovedite Ramica iz Igmana i Božu Vukoju i netreba nam vise niko,Dzafic neznam sta bi rekao,u svakom slucaju Sretno!
3 0
komentator1
Za seoske ekipe nije los. I u simin hanu je on bio solidan. U Sarajevu nije imao sta traziti, greska je bila dovodjenje u najveci BH klub.
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi