Velež novog lijevog beka pronašao u dalekom Izraelu

Slovenac stiže u Mostar

Velež novog lijevog beka pronašao u dalekom Izraelu · Saznajemo

Eldar Ganibegović

Igračka križaljka u FK Velež pred početak nove sezone još nije kompletirana, a u narednim danima bi mostarski tim trebao biti brojniji za još jedno ime.

Nakon dvije sezone, Velež ovog ljeta neće igrati u Evropi, a u klubu iz Mostara vrijedno rade kako se takvo nešto ne bi dogodilo naredne godine.

Bivši osvajač Kupa Bosne i Hercegovine započeo je pripreme za novu sezonu, doveo nekoliko imena, a u narednim danima očekuje se dolazak još jednog.

Kako saznajemo, Velež je blizu potpisivanja ugovora s novim lijevim bekom. U pitanju je Klemen Sturm, koji bi trebao stići iz Izraela.

Posljednju sezonu je ovaj 168 cm visoki Slovenac odigrao u Hapoel Haderi. Nastupio je na 23 utakmice, ali bez učinka. 

Karijeru je počeo u Triglavu, a igrao je još za Krško i Muru prije no što je u ljeto 2022. godine otišao put Izraela. 

Oglasi

U omladinskim selekcijama Slovenije nastupio je 14 puta i postigao jedan gol, a ima upisan i jedan nastup za B reprezentaciju svoje zemlje.

Ostaje da vidimo da li će u Veležu opravdati epitet pojačanja, te se u narednim danima očekuje ozvaničavanje ovog posla.

Podsjetimo, prije nekoliko dana je doneseno novo pravilo prema kojem ovaj igrač neće biti stranac u našoj ligi, što je svakako još jedan plus za obje strane, a koliko za bh. fudbal(ere), pitanje je.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Što se Veleža tiče, u ovaj klub su ranije stigli Peco, Mahmić, Džafić i Krajnc, a vidjet ćemo da li će biti još pojačanja. 

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

C.Banks
Šta mu dođe Felix Šturm, jao jao gdje nalaze ove likove
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi