Da li je novo pravilo udar na bh. fudbalere? Teoretski, samo jedan domaći igrač može biti na terenu

Zanimljiva odluka saveza

Da li je novo pravilo udar na bh. fudbalere? Teoretski, samo jedan domaći igrač može biti na terenu

Esmer Oštraković

Danas je u prostorijama NS/FS BiH u Sarajevu održana redovna, 25. sjednica Izvršnog odbora NS/FS Bosne i Hercegovine.

Kao što je svima već poznato, na ovom sjednici donesena je odluka da igrači sa prostora bivše Jugoslavije neće više biti smatrani strancima u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

Osim toga, svaki klub će moći u zapisniku imati tri igrača stranca, a to su dakle igrači koji dolaze van zemalja bivše Jugoslavije.

Dakle, odluka o pet stranaca u zapisniku koja je bila na snazi i prema kojoj su igrači iz recimo Hrvatske ili Srbije smatrani strancima, je od danas van snage.

Koliko je to zapravo dobro, to je veliko pitanje.

Oglasi

Naime, ovo bi moglo napraviti velike probleme fudbalerima rođenim u Bosni i Hercegovini koji su do sada bili koliko toliko zaštićeni jer su bili upravo "domaći".

Sada kada je i to promijenjeno, jasno je da bi fudbaleri koji imaju pasoš Bosne i Hercegovine mogli imati problem, te da bi klubovi mogli biti zatrpani "polovnjacima" iz komšiluka koji u svojim zemljama nisu na cijeni. 

U teoriji bi samo jedan igrač sa bh. pasošem mogao biti na terenu u jednoj ekipi, a to će biti igrač koji je zaštićeno godište.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Naime, upravo fudbaleri koji spadaju među u-21 fudbalere morat će imati bh. pasoš i samo to je ono što je jako dobro.

Koliko je ostalo što je izglasano dobro, pokazat će vrijeme, ali je sigurno da upravo ta "teorija" može pravim domaćim fudbalerima napraviti problem. 

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Arnel925
Dobre novosti za FKS sigurno
2 1
adnan73
Pa izvolite gospodo novinari, izvršite pritisak na savez
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi