Ispred svih očekivanih pojačanja

Iznenađenje na Old Traffordu - Slavna 'sedmica' dobit će neočekivanog vlasnika

Midhat Šljivak

Ikonski broj 7 na dresu engleskog velikana Manchester Uniteda u novoj sezoni mogao bi nositi mladi argentinski fudbaler Alejandro Garnacho. On je impresionirao sve u klubu i sve vodi ka tome da će on dobiti legendarni broj 7.

Dres Manchester Uniteda s brojem 7 kroz historiju su nosile prave fudbalske ikone. Posljednji je bio Cristiano Ronaldo, a nekada je pripadala imenima kao što su David Beckham, Eric Cantona, Bryan Robson...

Sada bi slavnu 'sedmicu' mogao preuzeti Alejandro Garnacho. Mladi 18-godišnji Argentinac impresionirao je sve u klubu svojim odnosom prema treninzima i igri, pa klub razmatra mogućnost da ga nagradi dresom s brojem 7.

Garnacho je u Manchester United stigao 2020. godine iz madridskog Atletica. Igrao je za omladinske kategorije, a u aprilu prošle godine debitovao je za prvi tim.

Od tog trenutka je postao neizostavan član ekipe kod Erika ten Haga. Često je dobijao šansu za igru i očekuje se da u novoj sezoni dobije još više prostora.

Hoće li broj 49 kojeg trenutno nosi zamijeniti slavnom 'sedmicom' vidjet ćemo u narednim danima, ali je itekako ozbiljan kandidat da preuzme slavni broj.

Garnacho je od debija u aprilu prošle godine odigrao ukupno 36 utakmica za Crvene đavole i ima učinak od pet golova i pet asistencija. Krajem aprila potpisao je novi ugovor s klubom. Njim se za velikana s Old Trafforda vezao do ljeta 2028. godine.

Argentinac će sasvim sigurno imati žestoku konkurenciju i u novoj sezoni. Ipak, on ima ogromno povjerenje menadžera Ten Haga i očekuje se da će dobiti dodatni prostor za napredak.

United također dosta radi kako bi pojačao svoj ofanzivni dio tima. Mason Mount iz Chelseaja bi uskoro trebao potpisati ugovor, a traži se i jedna klasična devetka koja je Crvenim đavolima neophodna.

Velikan s Teatra snova prošle godine je igrao veoma dobro. Osvojen je trofej EFL Kupa, ali cilj je povratak na tron engleskog fudbala i Erik ten Hag će ga pokušati osvojiti već u sezoni koja je pred nama.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Klub uskoro preuzima katarski šeik Jassim. Ulaganja bi trebala biti ogromna i vidjet ćemo kako će Crveni đavoli izgledati u narednoj sezoni.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.