Od 50.000 sedmično do bankrota - Velika zvijezda više nema ni za pristojan ručak
Wes Brown je član čuvene generacije Manchester Uniteda koja je harala Engleskom (Foto: Instagram)

Brown bankrotirao

Od 50.000 sedmično do bankrota - Velika zvijezda više nema ni za pristojan ručak

Midhat Šljivak

Nekada je na vrhuncu karijere zarađivao 50.000 funti na sedmičnom nivou, a sada nema novca ni za platiti pristojan ručak u restoranu. Nekadašnji fudbaler Manchester Uniteda Wes Brown (43) proglasio je bankrot i mora krenuti graditi život ispočetka.

Wes Brown nekada je bio dio velikog Manchester Uniteda pod Alexom Fergusonom. Imao je odlična primanja od 50.000 funti sedmično i mogao je živjeti životom na visokoj nozi.

Međutim, sve što je tokom bogate karijera zaradio je i potrošio. Brown je podnio zahtjev za bankrot i ovaj bivši fudbaler ne može platiti ni pristojan ručak u restoranu.

Brownu je dobar dio bogatstva odnijela i bivša supruga Leanne (46). Reality zvijezda s kojom ima troje djece zatražila je razvod nakon 13 godina braka i otišla je svojim putem.

Donedavno je govorila kako uživa u životu s nekadašnjim fudbalerom. Očigledno nije govorila istinu.

Oglasi

"Imamo divan život i toliko novca. Ne kažem da novac nije bitan, ali često smo žrtve raznih okrutnih komentara. Mogu samo zamisliti s čim se fudbaleri nose na terenu i mi smo te koje moraju trpiti određene stvari nakon završetka karijere", govorila je Leanne.

Posljednju veliku kupovinu Brown je imao 2016. godine. Tada je za novi dom u Prestburyju izdvojio 2.6 miliona funti. Međutim, loša ulaganja i potrošnja bez ikakvog smisla su ga koštali.

Brown je u februaru ove godine pred Visokim sudom podnio zahtjev za bankrot. On je i potvrđen, pa je nekadašnja zvijezda velikana s Old Trafforda ostala bez ičega.

Wes Brown je od 1997. do 2011. godine nosio dres Manchester Uniteda. S Crvenim đavolima je osvojio sve što je mogao i postigao je pet pogodaka u 362 nastupa.

Potom je igrao za Sunderland i Blackburn Roverse, a karijeru je okončao 2018. godine u dresu Kerala Blastersa iz Indije.

Za reprezentaciju Engleske Wes Brown je upisao 23 nastupa.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE