Velika radost na licima Gruzijaca nakon još jednog velikog rezultata, a napadač Sarajeva je zaplakao

Giorgi Guliashvili za bod Gruzije

Napadač Sarajeva podigao 40.000 ljudi na noge - Zabio je za novi veliki rezultat, pa zaplakao

Midhat Šljivak

Mlada reprezentacija Gruzije remizirala je u 2. kolu Evropsko prvenstva s Belgijom. Bilo je 2:2 i ova selekcija je nakon pobjede nad Portugalom došla do još jednog velikog rezultata i blizu su plasmana u nokaut fazu. Junak je napadač Sarajeva Giorgi Guliashvili koji je zabio gol za 2:2 u 87. minuti.

Giorgi Guliashvili u dresu FK Sarajevo nije napravio ništa u prethodnih nekoliko mjeseci. Mladi Gruzijac se nije dobro snašao u Bordo dresu, ali očigledno je da za njega samo treba strpljenja.

Ovaj 21-godišnjak trenutno je sa selekcijom Gruzije na Evropskom prvenstvu. Njegova država je domaćin, a on je danas junak jer je protiv Belgije postigao gol u 87. minuti za jedan bod svoje reprezentacije (2:2).

Belgijance je dočekalo 42.000 navijača u Tbilisiju, ali se gosti nisu prepali. Golovima De Cuypera u 15. i Ramazanija u 38. minuti došli su do vodstva od 2:0 i s ovim rezultatom su otišli na odmor.

Ipak, u nastavku je uslijedio veliki pritisak Gruzije. Već nakon sedam minuta igre u nastavku ova selekcija se vraća u igru, a zabio je Tsitaishvili za 2:1.

Napadač Sarajeva Giorgi Guliashvili u igru ulazi u 71. minuti. Samo 15 minuta kasnije postiže pogodak za 2:2 za erupciju oduševljenja na stadionu u Tbilisiju.

OVDJE pogledajte pogodak napadača FK Sarajevo koji je nakon utakmice zaplakao.

Mladi napadač je u dresu Bordo tima upisao 10 nastupa. Nije postigao gol i na njegovom kontu je samo jedna asistencija koju je upisao u dresu protiv Posušja.

Ipak, u dresu Gruzije briljira i ovo mu je 25. pogodak u dresu nacionalnih selekcija ove zemlje.

Gruzija je vodeća u grupi A i ima četiri boda, Belgija i Nizozemska imaju po dva, a Portugal je posljednji s jednim bodom. Dva najbolja tima idu dalje.

Evropsko prvenstvo za mlade, 2. kolo:

Gruzija - Belgija 2:2

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.