Bio je na korak od FK Sarajevo, ali se predomislio i otišao u Njemačku: Vukotić potpisao!

Štoper u Wehenu

Bio je na korak od FK Sarajevo, ali se predomislio i otišao u Njemačku: Vukotić potpisao!

Midhat Šljivak

Defanzivac Aleksandar Vukotić našao je novi tim. Nakon što se dugo povezivao s dolaskom u FK Sarajevo, 27-godišnji štoper karijeru će ipak nastaviti u Njemačkoj, gdje je potpisao ugovor za Wehen Wiesbaden.

Aleksandar Vukotić dugo se povezivao s dolaskom u redove FK Sarajevo. U jednom trenutku se činilo kako je posao završen i da će ovaj 27-godišnjak pojačati redove tima s Koševa, to se na kraju nije desilo.

Vukotić će karijeru nastaviti u Njemačkoj, odakle je dobio finansijski povoljniju ponudu. Njegov novi tim je član 2. Bundeslige Wehen Wiesbaden s kojim je danas potpisao ugovor.

Tako se saga oko potpisa 27-godišnjeg štopera završila. On karijeru nastavlja u 'Cvajti' i treba istaći da u ovaj klub stiže kao slobodan igrač nakon što mu je istekao ugovor s belgijskim Beverenom.

Aleksandar Vukotić je karijeru počeo u rodnom Kraljevu. Igrao je za ekupu Sloge, da bi potom prešao u ekipu Dolina Padina gdje je nastupao u sezoni 2014/2015.

Oglasi

Potez karijere Vukotić pravi 2015. godine dolaskom u ekipu Krupe. Postao je jedan od najboljih defanzivaca Premijer lige Bosne i Hercegovine i klub s Vrbasa je dobio brojne ponude za njega.

Povezivao se tada ovaj fudbaler s najvećim bh. klubovima. Ipak, niko od njih nije mogao platiti odštetu za ovog fudbalera koji za 350.000 eura odlazi u belgijski Beveren.

On je i u ljeto 2022. godine bio želja FK Sarajevo. Međutim, tada se Bordo tim nije mogao dogovoriti s Beverenom oko odštete i dolazak na Koševo je propao.

Potražite više informacija na temu 2. Bundesliga:

Ovog ljeta Vukotić nije mogao dogovoriti uslove, odnosno, dobio je nešto jaču ponudu iz Cvajte. Sarajevo ga ponovo nije uspjelo angažovati i on se na kraju skrasio u novom članu 2. Bundeslige.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

komentator1
Eto malo dobrih vijesti za grbavičare
1 1
Ecosport
Samo propaliteti mogu u Njanjajevo
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi