Potpisat će ugovor

Jakirović završio sjajno pojačanje za Rijeku: Niko Janković uskoro i zvanično igrač Riječkih bijelih

Eldar Ganibegović

Miljenik Sergeja Jakirovića, Niko Janković, nastavit će karijeru u ekipi Rijeke, nakon što je u dresu ovog kluba proveo na posudbi proteklu polusezonu.

Kako su prenijeli mediji u Hrvatskoj, a što je potvrđeno i za SportSport.ba, sjajni 21-godišnji veznjak Niko Janković potpisat će ugovor s Rijekom.

On je u dresu tima s Rujevice nastupao kao posuđen igrač zagrebačkog Dinama protekle polusezone, te je na 19 utakmica u HNL postigao dva gola i dodao jednu asistenciju.

Očigledno je Janković miljenik Sergeja Jakirovića koji ga je prvo doveo na posudbu u Zrinjski u zimu 2022. godine i nimalo nije pogriješio, jer je Janković pokupio simpatije u Mostaru za samo godinu dana provedenih u klubu.

Osvojio je sa Zrinjskim titulu prvaka Bosne i Hercegovine, a onda je na ljeto eksplodirao u Evropi i bio junak Plemića u mečevima protiv Tirane i Tobola u 2. i 3. pretkolu Konferencijske lige.

Protiv Tirane je zabio golčinu u revanšu, da bi onda digao cijelu Bosnu i Hercegovinu na noge pogotkom protiv Tobola direktno iz kornera, koji je Zrinjskom trasirao put do play-offa. 

Nakon toga, Sergej Jakirović odlazi zimus u Rijeku, te je odmah doveo i Niku Jankovića koji je prekinuo posudbu u Zrinjskom i prešao na Rujevicu.

Jasno je da će Janković biti veliko pojačanje za Rijeku, koju je Sergej Jakirović sa dna doveo do plasmana u Evropu i u drugom pretkolu Konferencijske lige igrat će protiv pobjednika duela između ekipa Dukagjinija s Kosova i Europe s Gibraltara.

Janković je do sada u karijeri još nastupao za Goricu i Slaven Belupo, a kao tinejdžer bio je i u Stuttgartu. Kao dijete igrao je za Trnje u Zagrebu, no još 2010. godine prelazi u Dinamo. 

Niko Janković pobrao sve simpatije u Bosni i Hercegovini

Mladi hrvatski veznjak je nakon pomenutog pogotka protiv kazahstanskog Tobola dao izjavu u kojoj je pokupio simpatije u cijeloj Bosni i Hercegovini. 

"Želim samo napomenuti da ovaj gol i pobjedu posvećujem našem šefu Sergeju Jakiroviću i cijeloj Bosni i Hercegovini i čitavom Mostaru. Ovo je divota za vidjeti", poručio je tada, između ostalog, Janković.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.