Sergej Jakirović ekspresno osigurao pobjedu s HNK Rijeka

Protiv Spartaka

Sergej Jakirović ekspresno osigurao pobjedu s HNK Rijeka

Midhat Šljivak

Rijeka je danas u pripremnom susretu na svom stadionu savladala slovačku ekupu Spartak Trnava. Bilo je 3:1 za ekipu koju s klupe predvodi Sergej Jakirović.

Sergej Jakirović je preporodio ekipu Rijeke od dolaska u klub. Uspio je izboriti evropski fudbal, a danas su počele ozbiljnije pripreme za tim ovog bh. stručnjaka.

Relativno brzo je Rijeka završila posao u ovom meču s obzirom na to da je već nakon 20-ak minuta igre domaći sastavi imao tri gola prednosti.

Do vodstva Riječani stižu u četvrtoj minuti. Mrežu Spartaka iz Trnave pogađa francuski internacionalac Nais Djouhara za prednost od 1:0.

Već u narednom napadu prednost domaćeg tima je udvostručena. Ovog puta mrežu protivničkog tima pogađa Prince Obeng Ampem za prednost od 2:0.

Oglasi

Pitanje pobjednika riješeno je u 21. minuti. Franjo Ivanović lijepo pogađa za 3:0.

Prilika u prvom poluvremenu bilo je još s obje strane. Rijeka je imala nekoliko dobrih pokušaja, a gosti su pogodili stativu.

Na odmor se odlazi rezultatom 3:0, a na samom otvaranju drugog dijela Spartak dolazi do gola. U 52. minuti Ikugar postiže pogodak za 3:1.

Rijeka je do kraja imala bolje šanse. Nekoliko vrhunskih šansi tim Sergeja Jakirovića nije iskoristio i ostalo je na kraju 3:1.

Hrvatski klub će ove sezone igrati u Konferencijskoj ligi. Za protivnika će imati pobjednika duela između ekipa Dukagjinija s Kosova i Europe s Gibraltara.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Prijateljski meč:

Rijeka - Spartak Trnava 3:1

Top Komentari

pero98
Bravo Sergej, premda je taj gol Spartaka više poklonjen od strane Smolčića al ajmo dalje.
0 0
user1676273442
Sergeja za Selektora !!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi