Dinamo novog napadača plaća tri miliona eura

Odluka je pala

Dinamo novog napadača plaća tri miliona eura

Esmer Oštraković

Uprava Dinama nastavlja sa pojačanjima za narednu sezonu, a novo ime u ovom klubu trebao bi biti napadač iz Alžira, Monsef Bakrar.

Naime, radi se o napadaču koji ima 22 godine i ovog ljeta bi trebao potpisati za Dinamo, javljaju mediji iz Italije.

Bakrar je stigao u Istru prošlog ljeta kao slobodan igrač, a prije toga je nastupao za alžirski Es Setif, te je zabio osam golova i dodao tri asistencije.

U Dinamo bi najvjerovatnije trebao stići prvo na jednogodišnju posudbu, a zatim će njegov ugovor biti otkupljen za tri miliona eura.

Dinamo bi ovog ljeta mogao ostati bez Brune Petkovića, te su prvo pokušali dovesti Vipotnika iz Maribora, ali i Frigana iz Rijeke.

Zagrebački Dinamo dobit će najmanje 600.000 eura od transfera Matea Kovačića iz Chelseaja u Manchester City.
Hrvatski šampion prema pravilima ima pravo na naknadu za treniranje i Modri će inkasirati barem 600.000 eura.

Oglasi

Kovačić je kao dječak došao u Dinamo. Imao je 13 godina kada se pridružio Modrima i u tom periodu je izrastao u zaista vrhunskog fudbalera.

Dinamo ga u januaru 2013. godine prodao Interu za 15 miliona eura uz nepoznat procenat od prodaje koja se desila veoma brzo jer je Kovačić otišao u Real Madrid za gotovo 40 miliona eura.Sada je Kovačić donio još novca Dinamu. Na osnovu UEFA fonda solidarnosti, Modri će dobiti najmanje 600.000 eura kao naknadu za treniranje.

Prema pravilima Evropske fudbalske federacije (UEFA) klubovi u kojima je igrač nastupao od 12. do 23. rođendana dijele pet procenata vrijednosti transfera.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Tako će zagrebački tim inkasirati 600.000 eura, a dio kolača dobit će Inter i Real Madrid.

Kovačić je u dresu Chelseaja u proteklih pet godina odigrao 221 utakmicu i postigao je šest pogodaka i odlazak u City još je jedan veliki iskorak u karijeri.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

pero98
Jeste li saznali da je Jankovic potpisao za Rijeku na 3 god?
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije