Dajaku stiže na Poljud?

Hajduk sprema veliki potpis iz Engleske

Midhat Šljivak

Splitski Hajduk sprema veliki potpis. Novi član hrvatskog velikana trebao bi postati 22-godišnji napadač Leon Dajaku, koji iza sebe ima izuzetno zanimljivu karijeru.

Hajduk u novoj sezoni želi napasti zagrebački Dinamo u borbi za titulu prvaka. Splitski tim sprema pojačanja, a novo ime u svlačionici Bilih mogao bi biti Leon Dajaku.

Ovaj 22-godišnji fudbaler trenutno je pod ugovorom s engleskim Sunderlandom. Međutim, u ovom timu se ne računa previše na njegove usluge i spremni su ga se riješiti već ovog ljeta.

Split bi mogao postati njegov novi dom. Pregovara se o dolasku ovog njemačkog napadača koji bi na kraju mogao biti ogromno pojačanje za ofanzivni dio ekipe tima s Poljuda.

Iako relativno mlad Leon Dajaku već sada iza sebe ima interesantnu karijeru. Igrao je za omladinske kategorije Bayerna i Stuttgarta, a igrao je i za seniorske ekipe oba tima, doduše veoma malo.

Pokušao je zatim u Union Berlinu. Ni tamo se nije najbolje snašao, a zatim je otišao u Sunderland. Imao je dobrih nastupa u ovom klubu, ali je potom nestao, pa ga je klub poslao na posudbu u St. Gallen.

Protekle polusezone je u Švicarskoj odigrao 27 utakmica i imao je četiri asistencije. Ostao je bez gola.

Dajaku je igrao za omladinske kategorije Njemačke, a porijeklo vodi s Kosova.

Tim Ivana Leke je dosad doveo defanzivca Zvonimira Šarliju iz Panathinaikosa, a s posudbi je stigao veliki broj fudbalera koji će se pokušati izboriti za minutažu kod 45-godišnjeg stručnjaka.

Ono što navijači splitskog tima žele je dolazak Ivana Perišića. Legendarni fudbaler konstantno dobija pozive iz svog grada i njegov dolazak sigurno bi bio istinska bomba u hrvatskom fudbalu.

Potražite više informacija na temu HNL:

Splićani na titulu prvaka čekaju još od 2005. godine i želja im je da konačno dođu na tron.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.