Neuer ne samo da je razočarao Hajdukovce, već i hrvatsku naciju

Gdje se nalazi Nijemac?

Neuer ne samo da je razočarao Hajdukovce, već i hrvatsku naciju

Admin Čaušević

Prije nekoliko sedmica hrvatski mediji su plasirali bombu u vidu potencijalnog dolaska Manuela Neura u Hajduk, ali teško je vjerovati u takav scenarij, barem u skorije vrijeme.

Na internetu se pojavila fotogafija koja uopšte nije sjela Hajdukovcima, ali i brojnim Hrvatima koji se bave turizmom pošto je Neuer okrenuo leđa Jadranu.

Neuer je posljednjih godina bio redovan gost u Hrvatskoj tokom ljetovanja, međutim ovaj put se odlučio za drugu destinaciju i to daleko od Evrope.

Naime, jedan od najboljih golmana svih vremena je ulovljen na Kostariki gdje se i fotografisao sa dresom lokalnog kluba Saprissa.

Neuer se uspješno oporavio od loma noge zadobijenog zimus i spreman će dočekati novu sezonu u dresu Bayerna, a da li i posljednju ostaje da se vidi.

Oglasi

Iskusni 37-godišnjak je ušao u posljednju godinu ugovora sa Bayernom i jasno je da će Bavarci uskoro morati tražiti novog čuvara mreže na duže staze.

Upravo tome su se nadali navijači Hajduka da bi čuveni Nijemac mogao završiti na Poljudu, ali trenutno se sve čini kao naučna fantastika.

Dok je bio u Hrvatskoj prije nekoliko godina Neuer je napravio pravi skandal pošto je pjevao Thompsonovu pjesmu "Lijepa li si" u kojoj se između ostalog spominje i paradržavna tvorevina Herceg-Bosna.

Njemački mediji su tada osudili Neuera zbog pjevanja pjesme kako su naveli "desničarskog skandaloznog benda", poslije čega je stiglo i opravdanje.

Potražite više informacija na temu HNL:

"Ne govorim hrvatski jezik, tako da nisam ni znao što pjevam ni od kojeg pjevača", poručio je tada njemački golman.

Neuer je član Bayerna još od 2011. godine kada je stigao iz Schalkea 04 za 30 miliona. Njegovo dovođenje je jedan od najboljih transfer poteza velikana iz Bavarske.

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

komentator1
Eto njega u Sarajevo
2 0
pero98
Vama u naslovu stoji da je razočarao hrvatsku naciju, u prijevodu on je mene kao navijača Rijeke razočarao? Jeste vi pročitali što stavite u naslov prije nego objavite? Kako mene može razočarat kad nisam navijač Rijeke? Mene je razveselio dolazak Pašalića, Ivanovića, Petroviča i Čabraje u Rijeku, mene je razveselio potencijalni protivnik Rijeke u 2 pretkolu. Što mene briga kao navijača Rijeke tko dolazi u Hajduk tko ne?
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi