Dobre vijesti za Željezničar

Golman Dinamo Minska se obrukao - primio je nevjerovatan gol s centra

Edmir Škorić

Dinamo Minsk, rival Željezničara u prvom pretkolu Konferencijske lige, poražen je danas u okviru 13. kola bjeloruske lige na gostovanju kod Smorgona. Utakmicu je "obilježio" golman Dinama koji je u drugom poluvremenu primio nevjerovatan gol.

Dinamo je bio veliki favorit na ovom gostovanju, ali je izgubio sa 3:1 i tako pao na drugo mjesto na tabeli, pošto je Neman jučer pobjedom zasjeo na prvo mjesto.

Smorgon je poveo nakon 12 minuta igre pogotkom Krasnova, da bi Khvashchinskiy u 35. izjednačio na 1:1. U završnici prvog poluvremena autogolom Svirepe za novu prednost domaće ekipe, a u 72. minuti svoju mrežu zatresao je i golman Denis Shpakovski, pa je time postavljen konačan rezultat.

Golman Minska primio je jedan jako zanimljiv gol u 72. minuti. Ako ovako bude branio u duelima protiv Plavih, onda bh. tim itekako može da se nada prolasku.

Jako lošu utakmicu odigrali su igrači iz Minska, što naravno raduje sve u FK Željezničar, budući da će se u julu ovi timovi sastaviti na početku Konferencijske lige.

Za razliku od Bjelorusa, bh. tim ne igra takmičarske utakmice već neko vrijeme, ali je jučer odigrao svoj prvi kontrolni meč i savladao Arsenal Tivat sa 2:0 golovima Andrije Drlje.

Plavi će nakon ovog susreta odigrati i meč protiv Sutjestke iz Nikšića koji je na programu 28. juna.

Dinamo Minsk 13. jula dolazi na Grbavicu, dok će se revanš odigrati sedam dana kasnije u Azerbejdžanu. Podsjećamo da zbog učešća Bjelorusije u rat u Ukrajini njeni timovi ne mogu da igraju evropske utakmice na svom terenima, pa moraju da traže neutralne.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Iako je prvobitno trebalo da se igra u Izraelu, na kraju su iz FK Željezničar uspjeli "izganjati" da se utakmica pomjeri u Bakuu, ali čeka se odluka UEFA-e.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.