Reprezentativac Burkine Faso napustio Dinamo Minsk pred dvomeč sa Željezničarom
Foto: Facebook - Bandaogo Abdoul

Otišao u Sloveniju

Reprezentativac Burkine Faso napustio Dinamo Minsk pred dvomeč sa Željezničarom

E. Ganibegović

Željezničar će nakon tri godine ponovo igrati UEFA takmičenja. Prvi protivnik je Dinamo Minsk koji je napustio jedan igrač i otišao put Slovenije.

Žrijeb prvog pretkola Konferencijske lige održan je u utorak, a Željezničar je za protivnika dobio bjeloruski Dinamo Minsk.

Na Grbavicu neće doputovati s ekipom Dinama reprezentativac Burkine Faso, Abdoul Bandaogo, koji je napustio klub.

On će karijeru nastaviti blizu naše države, u Sloveniji. Potpisao je ugovor s ekipom Celja i tamo će nastaviti karijeru.

Defanzivni veznjak je u tekućoj sezoni u Bjelorusiji upisao pet nastupa i uknjižio jednu asistenciju.

Ovaj 25-godišnjak rođen u Ouagadougouu, u karijeri je još igrao za Trofense u Portugalu, Betis Deportivo i Linense u Španiji, te za Racing u Francuskoj gdje je i počeo karijeru. 

Oglasi

Što se tiče reprezentacije Burkine Faso, debitovao je 2020. godine i do sada je upisao šest nastupa u dresu s nacionalnim grbom.

Kada je u pitanju dvomeč Željezničara i Dinama, prva utakmica igrat će se 13. jula na Grbavici, a bilo je upitno gdje će biti igran revanš.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Postojala je mogućnost da se i druga utakmica igra na tlu BiH, samo na drugom stadionu, jer bjeloruski klubovi ne mogu biti domaćini u svojoj zemlji.

Iz Dinama su prvo planirali Željezničar ugostiti u Netanyi (Izrael), no na kraju je odlučeno da se revanš 20. jula igra u glavnom gradu Azerbejdžana, Bakuu.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

mitoza
Svi se boje strašnog Zelje !
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti