Nermin Bašić zadovoljan: Vidi se glava i rep ekipe

Nakon pobjede protiv Arsenala

Nermin Bašić zadovoljan: Vidi se glava i rep ekipe

Eldar Ganibegović

Svoje utiske nakon pobjede protiv FK Arsenal Tivat u prijateljskoj utakmici dao je i trener FK Željezničar, Nermin Bašić, koji je zadovoljan onim što je danas vidio.

FK Željezničar danas je na maglovitom Zlatiboru odigrao prvu pripremnu utakmicu, a protivnik je bio crnogorski FK Arsenal Tivat.

Rezultat na kraju utakmice glasio je 2:0, a oba gola je u drugom poluvremenu postigao Andrija Drljo.

Zadovoljan onim što je vidio u utakmici protiv crnogorskog tima je i Nermin Bašić, koji je istakao da se vidi da ekipa ima glavu i rep.

"Prije svega moram reći da sam zadovoljan radnom etikom na pripremama, momci ozbiljno shvataju svoj posao i ozbiljno rade, atmosfera je vrhunska. Današnja utakmica je pokazala puno, bez ozbira što je prva, meni je jako bitna, probali smo dvije-tri formacije. Svi igrači koji su danas igrali mislim da su odigrali jako dobro. Ono što je jako bitno, jeste da se vide glava i rep ekipe.

Ušli smo u novi trenažni proces, igrači se još snalaze, radimo jakim intenzitetom, trebat će jako puno vremena da se to vidi na terenu.

Oglasi

Ono što navijači žele, da budemo intenzivni, pravi i napadački orijentisani. Danas nam je dobro utakmica poslužila, sutra se regenerisati i nastaviti raditi, onakvi kakvi treba biti Željo", rekao je Bašić.

Izjavu trenera FK Željezničar možete pogledati klikom OVDJE

Naredna utakmica Željezničar očekuje za četiri dana kada će protivnik biti još jedan crnogorski tim, Sutjeska iz Nikšića.

Podsjetimo, u 1. pretkolu Konferencijske lige Željezničar će igrati dvomeč protiv Dinamo Minska, a prva utakmica igra se 13. jula na Grbavici. Revanš je sedam dana kasnije u Bakuu. 

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi