Trener Dinamo Minska otkrio gdje će njegov tim ugostiti Željezničar

Utakmica prvog pretkola Konferencijske lige

Trener Dinamo Minska otkrio gdje će njegov tim ugostiti Željezničar

Edmir Škorić

Trener bjeloruskog Dinamo Minska Vadim Skripchenko (47) otkrio je gdje će njegov tim ugostiti Željezničar.

Bh. predstavnik je za rivala u prvom pretkolu Konferencijske lige dobio ekipu Dinamo Minska. Svakako žrijeb nije bio naklonjen Plavima, budući da je bilo i, barem na papiru, lakših rivala.

No, kako god, ostaje da se pokuša napraviti malo čudo i izbaciti favorizovane Bjeloruse. A zbog učešća Bjelorusa u ratu u Ukrajini, UEFA je zabranila njenim timovima da igraju na bjeloruskom tlu.

Tako će Dinamo Minsk ekipu Željezničara ugostiti u Netanyi (Izrael). Prošle godine su oba duela igrali u Podgorici, no sada su odlučili da domaći susret igraju u Izraelu.

"Žrijeb sam uzeo zdravo za gotovo - uostalom, ujutro je na popisu mogućih protivnika bilo još samo pet ekipa. I bilo koji od njih izgledao je kao težak protivnik. Plus, uzeli smo u obzir sve momente, pa tako i one vezane uz logistiku, jer domaće utakmice ne možemo održavati u našoj zemlji. Pokušali smo sve strateški isplanirati", rekao je trener Dinama Vadim Skripchenko.

Oglasi

"I pored toga što je ovo prvo kolo, Željezničar doživljavamo kao ozbiljnog protivnika. Pokušat ćemo proučiti protivnika što prije, još ima vremena. Stručni štab je već započeo taj posao. Iako nas prije evropskih kupova očekuju još teške utakmice u prvenstvu, kao i kup utakmica sa Žodinom-Južnim".

"Već se zna da ćemo prvu utakmicu igrati na gostovanju, bit će to u Sarajevu. Što se tiče uzvrata, doista ćemo ga igrati u Izraelu, na stadionu Netanya. Plus, sutra ćemo saznati par, a možda i protivnika u 2. pretkolu, bit će još više informacija", dodaje trener Minska.

Samo riječi hvale za Željezničar...

"Znamo da je Željezničar ekipa s imenom, iako su u prošlom prvenstvu imali 20 bodova zaostatka za prvakom Zrinjskim. Ovo je klub s imenom i tradicijom, ali kakav je u ovom trenutku, ostaje za vidjeti".

Oglasi

Prvi mečevi igraju se 13. jula, a Željezničar će biti domaćin, dok je revanš susret na rasporedu sedam dana kasnije.

I trener Plavih Nermin Bašić svjestan je koliko će biti teško sa Bjelorusima, ali naravno ne gubi nadu.

"Dobili smo veoma kvalitetnog protivnika koji trenutno igra svoje prvenstvo. Nalaze se na prvom mjestu i sigurno da vrijede pažnje. To je veliki klub sa velikom tradicijom, s druge strane jako teško je sada napraviti neku procjenu", rekao je Nermin Bašić za zvanični sajt Željezničara, pa je dodao:

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

"Nije to ista liga Bjelorusije, niti je to isti klub od prije dvije godine, jako puno stranaca je otišlo iz te zemlje. Ono što je dobra stvar je da neće uzvratnu utakmicu igrati kući već na nekom neutralnom terenu, ostaje da vidimo gdje. Mislim da moramo da se dobro pripremimo, moramo da dobro odradimo pripreme, nekako da uđemo u taj takmičarski fokus sa hladnom glavom i vrućim srcem, te da budemo pravi za Evropu, da budemo disciplinovani, da budemo taktički kvalitetni i znamo samo da svaka sitnica u Evropi odlučuje".

"Ono što je jako bitna stvar je da smo hrabri, želimo da vjerujemo da možemo napraviti čudo", dodao je Nermin Bašić.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

rabodimis
Hahahahahaha nemojte im to govorit... Ovo je bilo u kost, gdje ih nadjose jel moguce. XD
1 0
Drakula
Trebali ste u australiji stavit,sa kone bankrotiraju hahahahahajajaha
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti