Šošić dobio novi ugovor na Poljudu

Nekadašnja nada Željezničara briljirala u Radomlju, pa ga Hajduk počastio na fantastičan način

Endin Čaušević

Mladi reprezentativac Bosne i Hercegovine, Madžid Šošić, iza sebe ima odličnu sezonu u dresu Radomlja gdje je igrao na posudbi iz Hajduka, a po povratku u Split klub iz Poljuda ga je nagradio na najbolji mogući način.

Šošić je bio velika nada Željezničara i nastupao je s dosta uspjeha u omladinskim kategorijama s Grbavice, ali je još sa 17 godina napustio Bosnu i Hercegovinu i potpisao je za Hajduk iz Splita.

Ovaj 20-godišnjak je igrao prvo za drugi tim Hajduka i juniore, a proveo je i jednu sezonu u mostarskom Zrinjskom.

Hajduk ga je i prošle sezone poslao na jednogodišnju posudbu i to u Sloveniju gdje je ovaj Bugojanac nastupao u dresu Radomlja gdje je ostavio odličan utisak.

Odigrao je 30 utakmica u Prvoj ligi i uspio je da zabije tri gola i doda još pet asistencija, te je bio ponajbolji igrač Radomlja u minuloj sezoni.

Po isteku posudbe Šošić se vratio u Hajduk, a klub iz Splita nagradio ga je na najbolji način. Na Poljudu su pokazali da su itekako pratili Šošićeve igre u prošloj sezoni i da će na njega u novoj sezoni itekako računati.

Naime, mladi bh. reprezentativac potpisao je s Hajdukom novi ugovor do ljeta 2026. godine i trenutno se nalazi s ekipom na pripremama.

Treba istaći da je Šošić nastupio jučer u pripremnoj utakmici Hajduka protiv Spartaka iz Trnave, te da je odigrao prvo poluvrijeme na poziciji lijevog krila.

Šošićev ugovor s Hajdukom trebao je isteći sutra, ali Splićani su iskoristili opciju da produže saradnju s ovim 20-godišnjakom koji bi trebao ostati u ekipi iduće sezone i dobiti priliku da se dokaže.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Bugojanac je prošao sve omladinske selekcije bh. reprezentacije, a u dresu Zmajića upisao je tri nastupa i postigao je jedan gol.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.