Nekadašnja nada Željezničara donijela titulu juniorima Hajduka

Šošić srušio Dinamo i Osijek

Nekadašnja nada Željezničara donijela titulu juniorima Hajduka

A. Beganović

Nakon devet godina juniori Hajduka prvaci su Hrvatske, a u najvažnijim mečevima u sezoni za splitski klub je briljirao nekadašnji fudbaler Željezničara, Madžid Šošić.

Početkom sezone mladi bosanskohercegovački veznjak napustio je redove Željezničara i potpisao je ugovor sa Hajdukom.

Struka Hajduka prepoznala je njegov talenat pa je za Hajduk II u Drugoj ligi Hrvatske ovaj 18-godišnji fudbaler odigrao 20 utakmica, no iz splitskog kluba su procijenili da Šošić treba igrati najznačajnije mečeve za juniore u borbi za trofej.

I njihova procjena se pokazala ispravnom, jer upravo je ovaj talentovani bosanskohercegovački fudbaler u dva najvažnija meča juniora Hajduka briljirao.

U 22. kolu Hajduk je gostovao kod Osijeka i u veoma kvalitetnom meču slavio je rezultatom 2:0, a upravo je nekadašnja nada Željezničara zabila pogodak za 1:0. Za konačnih 2:0 pogodio je Buljan i to nakon što je Šošić centrirao, a lopta se nakon gužve u šesnaestercu odbila do pomenutog fudbalera.

Dva kola kasnije u Split je stigao ljuti rival Dinamo. Mladim fudbalerima Hajduka trebao je bod kako bi dva kola prije kraja osigurali naslov, no od prve minute su krenuli po tri.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Sve do 68. minute rezultat se nije mijenjao, a onda je nakon uigrane kombinacije lopta stigla do Šošića koji glavom pogađa za vodstvo, a kasnije će se ispostaviti veliki trijumf Hajduka nad ljutim rivalom i titulu prvaka.

Juniori Hajduka su tako stigli do prve titule prvaka Hravtske nakon sezone 2011/2012 i u narednoj će igrati u Ligi prvaka, a nekadašnji junior Željezničara će se početkom priprema priključiti prvoj ekipi splitskog kčluba.

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Edward NewGate
Pustaju najbolju od svoje djece a onda dovode polovnjake iz Sr, Hr i Sl . Nije ni cudo sto su tu gdje jesu i Sarajevo i Zeljo.
10 0
FullNogo
Sta je bolan donio???? Covijece dragi vi pišete kao da je jedini igrač u ekipi. Nije je on sam osovjio nego citava ekipa i najvece zasluge imaju mladi Ljubičic i Biuk.
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi