Hajduk sprema veliki potpis iz Engleske

Dajaku stiže na Poljud?

Hajduk sprema veliki potpis iz Engleske

Midhat Šljivak

Splitski Hajduk sprema veliki potpis. Novi član hrvatskog velikana trebao bi postati 22-godišnji napadač Leon Dajaku, koji iza sebe ima izuzetno zanimljivu karijeru.

Hajduk u novoj sezoni želi napasti zagrebački Dinamo u borbi za titulu prvaka. Splitski tim sprema pojačanja, a novo ime u svlačionici Bilih mogao bi biti Leon Dajaku.

Ovaj 22-godišnji fudbaler trenutno je pod ugovorom s engleskim Sunderlandom. Međutim, u ovom timu se ne računa previše na njegove usluge i spremni su ga se riješiti već ovog ljeta.

Split bi mogao postati njegov novi dom. Pregovara se o dolasku ovog njemačkog napadača koji bi na kraju mogao biti ogromno pojačanje za ofanzivni dio ekipe tima s Poljuda.

Iako relativno mlad Leon Dajaku već sada iza sebe ima interesantnu karijeru. Igrao je za omladinske kategorije Bayerna i Stuttgarta, a igrao je i za seniorske ekipe oba tima, doduše veoma malo.

Oglasi

Pokušao je zatim u Union Berlinu. Ni tamo se nije najbolje snašao, a zatim je otišao u Sunderland. Imao je dobrih nastupa u ovom klubu, ali je potom nestao, pa ga je klub poslao na posudbu u St. Gallen.

Protekle polusezone je u Švicarskoj odigrao 27 utakmica i imao je četiri asistencije. Ostao je bez gola.

Dajaku je igrao za omladinske kategorije Njemačke, a porijeklo vodi s Kosova.

Tim Ivana Leke je dosad doveo defanzivca Zvonimira Šarliju iz Panathinaikosa, a s posudbi je stigao veliki broj fudbalera koji će se pokušati izboriti za minutažu kod 45-godišnjeg stručnjaka.

Ono što navijači splitskog tima žele je dolazak Ivana Perišića. Legendarni fudbaler konstantno dobija pozive iz svog grada i njegov dolazak sigurno bi bio istinska bomba u hrvatskom fudbalu.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Splićani na titulu prvaka čekaju još od 2005. godine i želja im je da konačno dođu na tron.

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije