Foto: FK Sarajevo

Viveros novi član bordo tima

FK Sarajevo potvrdio transfer Kolumbijca! · Zvanično

Edmir Škorić

Kolumbijski internacionalac, Kevin Viveros, je novo pojačanje u napadu FK Sarajevo. 

U Sarajevo dolazi iz kolumbijske ekipe Deportivo Cali gdje je proveo posljednjih 6 mjeseci kao posuđeni igrač iz venecuelanskog Carabobo FC. U tom periodu je za Deportivo odigrao 23 utakmice i postigao 7 golova uz jednu asistenciju.



Carabobo FC će na ime obeštećenja dobiti određeni iznos novca, a oba kluba će od narednog transfera ostvariti određenu finansijsku korist.

Dvadesettrogodišnji Viveros pokriva više različitih pozicija u napadu, a do sada je u svojoj karijeri nastupao za klubove u Kolumbiji i Venecueli gdje je na 85 utakmica postigao 29 golova. Dolazak u FK Sarajevo za njega je prvo internacionalno iskustvo.

FK Sarajevo i Kevin Viveros potpisali su ugovor do 2026. godine.

Vvieros je drugo veliko potvrđeno pojačanje Sarajeva nakon što je stigao venecuelanski reprezentativac Adalberto Penaranda.

Penaranda je sa jednim od najpopularnijih klubova u BiH potpisao ugovor na tri sezone, tačnije do sredine 2026. godine.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Dvadesetšestogodišnji ofanzivac je jedan od najtalentovanijih igrača svoje države u novijoj historiji. Već sa 18 godina potpisao je ugovor sa Udineseom koji ga je posudio u Granadu za koju je u 27 utakmica postigao 5 golova uz 5 asistencija. Ukupno je u Španiji odigrao 66 utakmica u svim takmičenjima, a osim Granade igrao je na posudbama u Malagi i Las Palmasu.

Veliki transfer ostvario je 2016. godine kada je prešao iz Udinesea u Watford u transferu vrijednom skoro 11 miliona eura. Kao igrač Watforda igrao je na posudbama u Eupenu i CSKA iz Sofije da bi prošlog ljeta nakon isteka ugovora potpisao za Boavistu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.