Region potresla vijest o smrti Musemića, pogledajte šta pišu mediji u Hrvatskoj, Srbiji i Crnoj Gori

Bivši as Sarajeva preminuo u 77. godini života

Region potresla vijest o smrti Musemića, pogledajte šta pišu mediji u Hrvatskoj, Srbiji i Crnoj Gori

Endin Čaušević

Javnost u Bosni i Hercegovini i regionu potresle su jutros vijesti da je preminuo legendarni napadač Vahidin Musemić. Nekadašnji igrač Sarajeva preminuo je u 77. godini života, a kakav trag je ostavio najbolje pokazuju i reakcije medija iz susjednih zemalja.

Legendarni napadač Sarajeva preminuo je u 77. godini života sinoć u bolnici nakon što je doživio moždani udar.

Musemić je najbolje dane karijere proveo u bordo klubu i bi je jedan od najzaslužniji za osvajanje titule prvaka Jugoslavije u sezoni 1966/67. jer je zabio čak 23 gola.

Kakav status je Musemić imao u državama bivše Jugoslavije pokazuju i objave medija iz regiona koji su prenijeli tužne vijesti o smrti ovog nekadašnjeg igrača.

Index.hr objavio je da je Musemić preminuo uz naslov: "Preminuo je Vahidin Musemić, legendarni jugoslovenski napadač".

Oglasi

Opis nije dostupan.

I mediji u Srbiji prenijeli su tužne vijesti o smrti nekadašnjeg napadača Sarajeva. "Preminuo Musemić, legendarni fudbaler Jugoslavije", piše Telegraf, dok je Kurrirov naslov privukao dosta pažnje: "Preminuo čuveni jugoslovenski fudbaler. Tvrdio je da ima noge od 30 miliona, dao gol na debiju za reprezentaciju i postao legenda".

Opis nije dostupan.

Opis nije dostupan.

Također, tekst Musemiću posvetio je i B92 uz naslov: "Preminuo Vahidin Musemić".

Oglasi

Opis nije dostupan.

I u Crnoj Gori mediji su izvijestili javnost o tužnim vijestima iz Sarajeva. Tako je MNE magazin objavio "BiH: Preminuo Vahidin Musemić, najbolji napadač u istoriji FK Sarajevo".

Opis nije dostupan.

Ranije se od Musemića oprostio i FK Sarajevo gdje je on ostavio zaista dubok i neizbrisiv trag.

"Spenser sa Koševa bio je primjer kako se bori za grb na dresu tokom igračke karijere, i kako se odnosi prema svom klubu nakon završetka iste. Njegova ljubav prema FK Sarajevo svakim danom bila je sve veća, strast kada govori o svom klubu vidjela se u očima prilikom svakog razgovora, i sa njom je „inficirao“ cijelu svoju porodicu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ime Vahidina Musemića zauvijek će ostati upisano zlatnim slovima u historiju našeg kluba i grada. Neka mu je rahmet i vječna slava", navodi se u saopštenju.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

komentator1
Istinska legenda . Bio je veliki igrac a jos veci covjek. Pocivaj u miru Bozijem legendo.
1 0
Starigrad01
Nek ti je Vječiti Rahmet i lahka Sveta Bosanska zemlja,Legendo Naša.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi