Tužne vijesti potresle BiH i region: Preminuo Vahidin Musemić

Legendarni napadač FK Sarajevo

Tužne vijesti potresle BiH i region: Preminuo Vahidin Musemić

Endin Čaušević

Veoma tužne vijesti potresle su jutros fudbalsku javnost u Bosni i Hercegovini, ali i cijelom regionu jer je preminuo legendarni napadač Sarajeva, Vahidin Musemić, u 77. godini života.

Musemić je ostavio neizbrisiv trag u FK Sarajevo gdje je proveo najbolje dane svoje karijere, te će ostati upamćen kao najbolji napadač u historiji kluba s Koševa.

Veoma tužne vijesti stigle su jutros jer je potvrđeno da je legendarni fudbaler preminuo u 77. godini života.

Musemić je doživio moždani udar, a sinoć je preminuo u bolnici i nažalost nije uspio da iz svega toga izađe kao pobjednik.

Odlazak legendarnog fudbalera potresao je Bosnu i Hercegovinu, ali i region jer mnogi pamte njegove majstorije u dresu Sarajeva zbog kojih je ostao u lijepom sjećanju svih nas.

Od Musemića se jutros oprostio i FK Sarajevo gdje je proveo najljepše dane svoje igračke karijere.

Oglasi

"Spenser sa Koševa bio je primjer kako se bori za grb na dresu tokom igračke karijere, i kako se odnosi prema svom klubu nakon završetka iste. Njegova ljubav prema FK Sarajevo svakim danom bila je sve veća, strast kada govori o svom klubu vidjela se u očima prilikom svakog razgovora, i sa njom je „inficirao“ cijelu svoju porodicu.

Ime Vahidina Musemića zauvijek će ostati upisano zlatnim slovima u historiju našeg kluba i grada. Neka mu je rahmet i vječna slava", navodi se u saopštenju.

Musemić je u karijeri odigrao 182 zvanične utakmice u dresu Sarajeva i uspio je postići 83 gola. No, računajući i one nezvanične mečeve zabio je čak 169 golova na 293 odigrane utakmice u dresu kluba s Koševa.

Legendarni napadač rođen je 29. oktobra 1946. godine u Janji, a još kao omladinac postao je član Sarajeva.

Musemić je u sezoni 1966/67. vodio Sarajevo do titule prvaka Jugoslavije jer je uspio da zabije čak 23 gola.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Nakon Sarajeva jednu sezonu odigrao je u Francuskoj gdje je nastupao za Nicu, ali zbog problema s povredama je morao okončati blistavu karijeru.

Redakcija portala SportSport.ba porodici Musemić ovim putem želi iskazati saučešće zbog velikog gubitka.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

El fatiha, legenda Sarajeva , volio je svoj klub i srcem je igrao i za reprezentaciju Jugoslavije. Imao je skok i odraz i glavom bio neumoljiv. Uzor je mnogima bio i poslije su u Jugoslaviji nicali centarfori jer su njegovi golovi bili remek djelo i izazivao je simpatije kod mlađih generacija da ga kopiraju. Neka mu Allah dragi podari lijepi dženet , a porodici da sabura.
2 0
Mowzilla
Rahmet mu dusi
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije