Marokanac ostao bez angažmana

Saudijci su raširenih ruku dočekali svakoga, samo Hakim Ziyech je odbijen

Edmir Škorić

Arapski tim preispituje potpisivanje marokanskog reprezentativca iz Chelseaja. U Engleskoj ističu da nije voljan prihvatiti novu ponudu.

Ziyech je samo jedan u nizu mnogih igrača koji su ovog ljeta na izlaznim vratima Chelseaja. Marokanac je, poput brojnih saigrača poput N'Goloa Kantea, Koulidoua Koulibalyja i golmana Edouarda Mendyja namjeravao put Saudijske Arabije.

Ziyech je prije nekoliko dana dogovorio sve uslove s Al Nassrom i trebao se priključiti Crisianu Ronaldu i društvu, ali kada se čekala zvanična potvrda pojavile su se informacije da trenutno od tog transfera nema ništa.

Navodno je marokanski reprezentativac pao na ljekarskim testovima zbog problema s koljenom i kukom. Arapi su, ipak, unatoč tome imali namjeru da ga potpišu, ali su mu dali novu ponudu 40 posto nižu nego prethodnu.

Prema CBS-ovom novinaru Jamesu Bengeu, Ziyech nije spreman da prihvati tu ponudu i odbacio je mogućnost da karijeru nastavi u Saudijskoj Arabiji.

Igraču se očito ne da da promijeni klub. Tokom, zimskog prijelaznog roka u sezoni 2022/23 bio je na korak od Chelseaja i trebao je da ide u PSG, ali dokumentacija nije prošla na vrijeme.

Napadač je sada bio svoju budućnost s klubom iz Rijada vezao do 2026. godine ne otkrivajući brojke kolika će mu biti plata.

Iako rođen u Nizozemskoj, Ziyech je reprezentativac Maroka, a nedavno je imao sukob sa Vahidom Halilhodžićem, pa ga je bivši selektor bio izbacio iz nacionalnog tima, da bi se kasnije vratio i igrao je na Svjetskom prvenstvu u Kataru.

Prije Chelseaja igrao je za Ajax i Twente, dok je sportsku karijeru gradio u Herenveenu.

Do sada je za Chelsea odigrao 64 premierligaške utakmice i postigao je šest golova uz devet asistenciaj, a igrajući za više timova u Ligi prvaka ima statistiku od 40 odigranih mečeva, osam golova i 10 asistencija.

S Plavcima je 2021. osvojio Ligu prvaka, UEFA Superkup i Svjetsko klupsko prvenstvo. Ostaje da se vidi hoće li 30-godišnjak na kraju pronaći put do Saudijske Arabije ili će potražiti drugu sredinu, ali zbog zdravstvenih problema izgledniji je ostanak u Londonu u ovom trenutku.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.