Koulibaly nakon dolaska u Saudijsku Arabiju: "Pomoći ću 15 sela, svi ćemo biti sretni"

Senegalac potpisao bogat ugovor

Koulibaly nakon dolaska u Saudijsku Arabiju: "Pomoći ću 15 sela, svi ćemo biti sretni"

Edmir Škorić

Senegalski defanzivac Kalidou Koulibaly nedavno je potpisao za Al Hilal u Saudijskoj Arabiji.

Koulibaly je napustio Chelsea i nastavlja karijeru u bogatoj arapskoj zemlji. Samo je jedna od brojnih zvijezda koje su odlučile da napuste ozbiljne evropske lige i da nastave karijeru na Bliskom istoku gdje će zaraditi veliki novac. Potpisao je ugovor do 2026. godine s platom od 30 miliona eura po sezoni.

Stigao je u Premier ligu kao jedan od najboljih defanzivaca dostupnih na tržištu, zahvaljujući iskustvu u Napoliju koje mu je omogućilo da se etablira na visokom nivou

Nakon ciklusa u italijanskom velikanu, odlazak u Premier ligu činio se kao prirodan nastavak njegove karijere. Umjesto toga, sve je krenulo po lošem i sada odlazi u hit ligu.

"Život mi se dosta promijenio u posljednje vrijeme, a sada još kontinent, kompletan stil života, ali znate šta? Jako sam zadovoljan svojim izborom iz mnogo razloga. Sretan sam jer sam musliman i dolazim u pravu zemlju. Oduševljen sam što sam jedan od prvih koji je dospio u ligu koja se razvija. Nadam se da ću pomoći Saudijskoj Arabiji i Al Hilalu da ispišu novu sportsku historiju. A tu je i vrlo važan ugovor", kazao je Koulibaly.

Oglasi

"Moći ću pomoći cijeloj svojoj porodici da dobro živi, od roditelja do rođaka, a prije svega podržati društvene aktivnosti moje udruge u Senegalu "Capitane du Coeur". Započeli smo s izgradnjom pedijatrijske klinike u selu gdje su moji roditelji rođeni i vjenčani. Njegovo ime je Ngano. Moja braća i ja ispunili smo san. Nedavno smo položili prvi kamen. Pomoći ću barem 15-ak sela, mnogim ljudima koji u ovom trenutku moraju putovati 50 minuta cestom ako im zatreba bolnica. Sada nas država mora podržati s ljekarima, ali imam puno drugih ideja. Puno ćemo uložiti u Senegal, a potom i zapadnu Afriku. Pomoći ćemo mladima, oni su budućnost zemlje i svijeta", dodao je Senegalac.

Samim dočekom u Rijadu je bio prezadovoljan.

"Sve je tu da se osjećam dobro. U Rijadu su me dočekali na izvanredan način. Predsjednik se prema meni odnosio s ogromnim poštovanjem, rijetko kad sam dobio toliku pažnju i toliku dostupnost. Želim se odužiti za svu ljubav na terenu i želim pobjeđivati za njih".

Nakon Genka, Chelseaja, donekle i Napolija, u Saudijskoj Arabiji će nositi ponovo plave boje. "Plava je očito boja mog života".

U Al Hilal je osim Koulibalyja nedavno stigao i bivši igrač Wolverhamptona Ruben Neves, a tim koji je 18. puta bio prvak Saudijske Arabije nastoji da se nastavi pojačavati ovog ljeta kako bi bio konkurentan ostalim velikanima u državi u borbi za titulu koji brani Al Ittihad Karima Benzeme.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi