Nije ga Vaha bez razloga izbacio iz tima: Trebao doći na preglede, a on porukom šokirao Al Nassr

Nevjerovatno šta Ziyech radi Saudijcima

Nije ga Vaha bez razloga izbacio iz tima: Trebao doći na preglede, a on porukom šokirao Al Nassr

Endin Čaušević

Nakon jedne od najlošijih sezona u proteklih 20 godina igrački kadar Chelseaja se totalno rasipa ovog ljeta, a među igračima koji napuštaju klub je i Hakim Ziyech. Marokanac je imao sve dogovorene uslove sa Al Nassrom, ali kada se čekala zvanična potvrda pojavile su se informacije da je sve propalo, a navodno upravo je Ziyech najveći krivac.

Klubovi iz Saudijske Arabije su čini se ovog ljeta glavna atrakcija fudbalera iz Liga petice jer njihove bogate ponude rijetko ko može da odbije.

Put je u januaru otvorio Cristiano Ronaldo, a za njim su ovog ljeta krenuli Karim Benzema, N'golo Kante, Kalidou Koulibaly i mnogi drugi. U S. Arabiju je htio i Ziyech i činilo se da je njegov transfer u Al Nassr već završena stvar, ali to se iskomplikovalo.

Ziyech je prije nekoliko dana dogovorio sve uslove s Al Nassrom i trebao se priključiti Ronaldu i društvu, ali kada se čekala zvanična potvrda pojavile su se informacije da trenutno od tog transfera nema ništa.

Al Nassr je još ranije dogovorio s Chelseajom iznos obeštećenja, te su u prethodnim danima pregovarali s Ziyechom i njegovim agentom i činilo se da sve ide kako treba.

Oglasi

No, kada su Al Nassru očekivali da Ziyech dođe na ljekarske preglede i da zvanično potpiše ugovor dobili su iznenađujuću poruku od Marokanca koji je odjednom promijenio svoju priču.

Mediji iz Saudijske Arabije pišu da je Ziyech umjesto dolaska na ljekarske preglede čelnicima Al Nassra poručio da nije zadovoljan s uslovima koji su mu ponuđeni iako je samo par dana prije toga na iste pristao.

Ziyechu su očito porasli apetiti što se tiče novca i poručio je da želi veću platu, te da klub treba poslati poboljšanu ponudu. Dogovoreno je da godišnje zarađuje između 12 i 13 miliona eura, ali očito je to Marokancu premalo kada je shvatio koliko su novca dobili ostali igrači.

Čelnici Al Nassra su razočarani i iznenađeni takvim ponašanjem igrača u kojeg su uložili dosta vremena i sredstava da ga dovedu, a na kraju je on kada je sve trebalo biti završeno zatražio više novca.

Oglasi

Međutim, poznato je da Ziyech nije baš "cvjećka", a naravno u prvom planu je njegov sukob s Vahidom Halilhodžićem kada je odbijao da igra za reprezentaciju sve dok popularni Vaha nije dobio otkaz i to nakon što je odveo Maroko na Mundijal.

Ostaje da vidimo da li će Al Nassr u potpunosti odustati od Ziyecha zbog bahatog ponašanja ili će ipak pristati da nastave pregovore i ponude mu više novca jer su već spremili sve za njegovo predstavljanje.

Ziyech s Chelseajem ima ugovor do ljeta 2025. godine, a u klub je stigao prije tri godine iz Ajaxa za 40 miliona eura. Ponikao je u Heerenveenu, a igrao je u karijeri još za Twente.

Za reprezentaciju Maroka upisao je 52 nastupa u dosadašnjoj karijeri i uspio je postići 19 golova.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti