Mladi stručnjak ima visoke ambicije

Nermin Bašić najavio novosti u igri FK Željezničar, ali sve je još na početku

Midhat Šljivak

Željezničar je u pripremom meču remizirao s Tuzla Cityjem (1:1). Trener Plavih Nermin Bašić je zadovoljan viđenim, ali tvrdi da ima dosta prostora za napredak, te je najavio kako će tim s Grbavice u novoj sezoni imati nekoliko različitih formacija.

Željezničar se sprema za nastup u Evropi. Na putu do Dinamo Minska jedan od rivala je bio Tuzla City s kojim su Plavi danas na Grbavici remizirali (1:1).

Trener Nermin Bašić zadovoljan je utakmicom. Probao je određene stvari i imao je šta da vidi.

"Dobra utakmica. Dosta toga smo probali, dosta toga je išlo dobro, a imamo dosta toga na čemu trebamo raditi. Neke stvari su bile izuzetno dobre, posebno u prvom poluvremenu", rekao je Bašić i dodaje:

"Kada bismo bili umorni ponovo smo izgubili glavu i to mi se ne sviđa - nismo držali disciplinu. Ima dosta materijala za dobru analizu, trkački sam zadovoljan", rekao je Bašić.

Nije još uvijek poznato ko će od igrača koji su na probi ostati u klubu. Odluka će se znati brzo.

"Htjeli smo danas završiti ciklus taj s igračima na probi. Danas i sutra ćemo izaći s informacijama ko ostaje, a ko ne."

Bašić je probao nekoliko različitih formacija. U Evropi će se igrati 'standardno', ali u prvenstvu će biti određenih fleksibilnosti.

"Prvo poluvrijeme do 25 minute 3-4-3 je bilo dosta dobro. BIlo je lijepih akcija, posebno s bočnih strana i pet velikih prilika. Kada su nam izašli visoko nismo uspjeli naći rješenja, što je normalno jer je to jako zahtjevna formacija".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Vježbamo dva-tri različita sistema. Želimo biti taktički fleksibilni. Bit će to dobro, treba raditi insistirati na tome. Kroz prvenstvo će ići bolje i bolje, treba vremena za prilagodbe. Na samom smo početku. U Evropi ćemo biti standardni, ali u prvenstvu ćemo koristiti različite sisteme", rekao je Nermin Bašić.

Promo

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.