Bošnjaković zaželio sreću Željezničaru u Evropi pa otkrio ko putuje na Kupres

Trener Tuzla Cityja

Bošnjaković zaželio sreću Željezničaru u Evropi pa otkrio ko putuje na Kupres

Esmer Oštraković

Prijateljska utakmica koja je odigrana danas na Grbavici između Željezničara i Tuzla Cityja završena je neriješenim rezultatom. Nakon što je sudija svirao kraj utakmice, rezultat je bio 1:1.

Tuzla City je ekipa koja je veći dio utakmice imala prednost, a uspjeli su promašiti i penal pri rezultatu 0:0 u prvom poluvremenu.

Nakon utakmice zadovoljan prikazanim bio je trener ekipe iz Tuzle, Milenko Bošnjaković.

"Poslije par treninga, bez nekih posebnih taktičkih treninga, više na neku trku. Došli smo na Grbavicu da se istrčimo. Utakmica je poslužila onome što smo htjeli. Imali smo dosta igrača na probi danas i vidjeli smo šta nam fali. Potvrdili smo neka svoja mišljenja o pojedinim igračima", rekao je trener Tuzla Cityja, te je dodao:

"Fina utakmica. Željezničaru želim dosta sreće kako u prvenstvu tako i u Evropi, da kvalitetno reprezentuje Bosnu i Hercegovinu. Na Kupres vodimo samo igrače koji imaju ugovor i ove koji su danas zaslužili da ostanu", završio je Bošnjaković.

S obzirom na to da se dogovorilo da prvo poluvrijeme traje 60 minuta Tuzla City u 57. minuti dolazi do pogotka. Ćorić ubacuje, a Hadžić postiže pogodak za vodstvo gostiju od 1:0.

Ovim rezultatom se odlazi na odmor, a u drugi dio koji se igrao 40 minuta Nermin Bašić šalje novu ekipu i na otvaranju je domaći sastav nešto agilniji, no većih uzbuđenja nije bilo.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Igra je bila jako slaba i nepovezana s obje strane, ali je Željezničar u samom finišu uspio doći do gola i izjednačenja. Dosuđen je penal, a Brazilac Allyson pogađa za 1:1.

Nerminu Bašiću glavobolju je zadao Joseph Amoah. Napadač Plavih se povrijedio i nije mogao nastaviti utakmicu koja je na kraju okončana neriješenim rezultatom.

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi